Tragerea la sorti a turului II preliminar al Cupei UEFA, ultimul inaintea inceperii competitiei propriu-zise, a scos adversari accesibili in calea celor de la Dinamo si Rapid. Ambele echipe romanesti au avut statut de cap de serie si vor juca impotriva lui Omonia Nicosia (Cipru), respectiv Vardar Skopje (Macedonia). Omonia a castigat de doua ori cu 3-0 in fata scotienilor de la Hibernian in turul I preliminar, dar nu reprezinta o forta in Europa.

Antrenata de cipriotul Ilias Charamboulos, echipa din Insula Afroditei are un lot format in marea sa majoritate din localnici, plus cativa jucatori de mana a treia din spatiul ex-iugoslav si doi africani. Ca si Dinamo, Omonia a castigat cupa in sezonul trecut. "Cainii" vor juca primul meci pe 11 august, pe teren propriu, returul fiind programat pe 25 august in Cipru. Dupa ce a trecut fara probleme de Sant Julia, Rapidul va da piept in aceasta faza a competitiei cu Vardar Skopje.

Macedonenii s-au calificat greu in acest tur II, dupa 1-1 in deplasare si 0-0 pe teren propriu cu echipa albaneza Elbasan. Antrenorul Vujadin Stanojkovic are la dispozitie un lot de macedoneni, iar mandria clubului care odinioara se batea cu Steaua Rosie si cu Partizan in campionatul Iugoslaviei este Darko Pancev, cel mai reprezentativ jucator dat in istorie de Vardar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.