Victorie dramatica la Campionatul European de handbal

"A fost un meci incredibil, cu un final de cosmar. S-a sfirsit cum a inceput, ca un film nebun". Aceasta este caracterizarea facuta de site-ul oficial al Campionatului European de handbal din Ungaria meciului Romania - Danemarca, incheiat cu victoria dramatica a romancelor, scor 25-24 (12-11). "Am aratat ca putem fi unite. Asta ne-a adus victoria!", a concluzionat Carmen Amariei, in timp ce presedintele Cristian Gatu, care le-a promis fetelor cite 5.000 de dolari, pronostica fericit: "Aici se poate naste o mare echipa".

Rezultatul inregistrat in celalalt meci al Grupei C, Germania - Suedia, 25-22, a dezavantajat Romania, calificata de pe primul loc in Grupa principala II, dar cu numai doua puncte, ceea ce o claseaza pe pozitia a cincea in ierarhia provizorie. Mentionam ca in grupele principale se iau in calcul doar rezultatele inregistrate in partidele disputate cu celelalte echipe calificate din grupa, respectiv Germania (24-26) si Danemarca (25-24). Prin urmare, Romania nu le va mai infrunta pe nemtoaice si nordice, urmind sa lupte, la Debrecen, cu Franta (astazi, ora 21.00, in direct pe TVR 2), Ungaria (miine), Austria (joi). Ocupantele primelor doua locuri din grupele principale acced in semifinale.
Antrenorul Cornel Otelea le-a convocat pentru meciurile din faza a doua pe Ionela Gilca si Steluta Luca, pentru a le inlocui pe Anisoara Durac si Adina Olariu, accidentate. Luca a refuzat insa convocarea, motivind ca nu este complet refacuta dupa o accidentare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.