Fostul star al fotbalului american OJ Simpson a fost condamnat de un judecator din Florida la plata unei amenzi de 25.000 de dolari, pentru ca si-a confectionat un decodor pentru a receptiona anumite canale de televiziune fara a plati abonament. In decembrie 2001, politia si reprezentanti ai DirecTV, furnizor american de televiziune prin satelit, au descoperit la domiciliul lui Simpson din Miami materiale ce permit decriptarea semnalului unor televiziuni a caror receptie se plateste in mod normal.

OJ Simpson a negat ca echipamentul era destinat piratarii DirecTV, dar judecatorul Joan Lenard a estimat ca acesta nu poate avea alta utilitate si l-a condamnat pe fostul campion la plata unei amenzi si despagubiri companiei. Avocatul lui Simpson a anuntat insa ca acesta va contesta sentinta. OJ Simpson a fost pe prima pagina a ziarelor la inceputul anilor '90, dupa ce sotia sa, Nicole Brown Simpson si prietenul ei Ron Goldman au fost victimele unui asasinat.

Inculpat pentru dubla crima, el a fost achitat in 1994, la capatul unui proces care a starnit interesul intregii lumi. Acelasi caz, judecat de un tribunal civil in 1997, l-a costat totusi 33,5 milioane de dolari. Simpson datoreaza inca o mare parte din aceasta suma familiilor victimelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.