Din cele 17 ambarcatiuni inscrise in concurs, velierul Natalia, un ClubSwan 42, fabricat in Finlanda, a tinut un adevarat recital de tehnica si rapiditate.
Intre 1-3 iulie 2010, Portul Turistic Mangalia a fost punctul fierbinte al competitiilor sportive pe mare. Echipaje s-au luptat cu vantul puternic si valurile ca sa ajunga la finish-ul uneia dintre cele mai palpitante regate desfasurate pana acum - Regata Beneteau 2010, organizata de NauticLife.

Competitia a inclus trei etape - doua curse inshore desfasurate la Mangalia pe un traseu triunghiular si o cursa offshore desfasurata intre Mangalia si Costinesti pe un traseu liniar. La start s-au aliniat cele mai bune 17 yachturi din Romania, la bordul carora peste 150 de participanti s-au intrecut in probe de tehnica si, mai ales, indrazneala, date fiind conditiile meteo dificile. Ploaia, vantul care a suflat in rafale si marea agitata au pus la incercare experienta echipajelor atat la probele de viteza cat si la cele de cruising.

Cu un echipaj puternic, care a obtinut deja numeroase premii la competitiile pe mare din acest sezon, ambarcatiunea Natalia s-a desprins ca o sageata de celelalte yachturi participante, castigand detasat toate cele trei probe. Mai mult decat atat, in una din etapele inshore, velierul a ajuns la linia de finish cu 58 de minute mai repede decat oricare alt yacht aflat in concurs.

Caatigatorii locului intai la proba de viteza si de cruising, precum si ocupantii locurilor doi si trei au primit premiile in valoare de 7.000 de euro, acordate de organizatorii evenimentului, impreuna cu Beneteau, Raymarine si Marine Pool.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.