Oracolul din Balcesti si-a iesit din pepeni luni noapte si a atacat grav echipa nationala, clubul Dinamo si pe Cornel Dinu, acuzindu-i de blat. Dragomir ar putea fi amendat de Comisia de Disciplina a FRF in urma acuzatiilor aruncate la Realitatea TV.

La citeva ore dupa ce anuntase in fata presei ca oamenii din fotbal vor fi sanctionati daca se mai ataca in public, Dumitru Dragomir a cazut el insusi in greseala: l-a facut albie de porci pe Cornel Dinu, acuzindu-l printre altele ca ar fi incercat sa blatuiasca meciul de la Kosice (1993, 2-5 contra Cehoslovaciei). Scandalul s-a derulat luni noapte la "Realitatea TV". Totul a inceput de la disputa asupra proprietatii drepturilor de televizare, Cornel Dinu sustinind pozitia "secesionista" a clubului sau, Dinamo, care a colaborat cu George Copos la redactarea ordonantei prin care LPF pierdea drepturile de administrare a banilor.

"E o javra"

Dragomir s-a ambalat si a inceput sa toarne invective cu nemiluita: "Esti o javra. Ai rautatea pe fata. Ce sa vorbesc eu cu Dinu? Ii pling de mila. E la Dinamo datorita interventiei mele. Ce-ai realizat tu in afara de un joc aranjat? Ai incercat sa blatuiesti meciul de la Kosice si era sa distrugi si echipa nationala. Nu e bine sa negocieze cluburile ca au mai negociat si blaturile pe care le facea Dinu la Dinamo... Nu ai fost seful blaturilor la Dinamo? Ce? Te dai la o parte de la asta? In istorie, cele mai mari blaturi Dinamo le-a facut".

Spre surprinderea tuturor, Cornel Dinu, recunoscut ca posesor al unei replici rapide si acide, nu a avut o atitudine belicoasa, multumindu-se sa spuna: "Blatul e existenta dumitale. Asta e un om bolnav care nu are legatura cu realitatea", iar ieri a refuzat sa faca alte comentarii, declarind ca este problema sa daca il va actiona sau nu in judecata. Dragomir nu este la primul atac dezlantuit asupra clubului Dinamo, in 2000 el fiind cel care s-a zbatut pentru depunctarea "ciinilor" dupa un meci dubios la Piatra Neamt.

Dragomir va fi pedepsit de subalterni?

Presedinte LPF si vicepresedinte FRF, Dragomir a comis, prin declaratiile sale, doua delicte sanctionate grav de comisiile federale. Conform regulamentelor in vigoare, oficialii din fotbal care fac afirmatii in mass-media in legatura cu incorectitudinea unor jocuri din Divizia A sint convocati la Comisia de Disciplina a FRF. Cazul Gigi Becali este deja cunoscut, patronul Stelei fiind sanctionat cu 4.000 de euro pentru o gafa similara. Dragomir a facut si declaratii calomnioase la adresa unui membru al FRF in perioada pe care o incrimineaza acelasi Cornel Dinu. Tot Becali din Ghencea a avut de suferit, inca si mai grav, pentru o fapta "geamana": trebuie sa scoata din buzunar 8.000 de euro si a fost suspendat pentru zece luni.

Mircea Sandu a declarat ieri, referitor la acest scandal: "Nu stiu inca exact despre ce este vorba. Sint comisii care au in sarcina sanctionarea faptelor de acest gen. Pot doar sa va spun ca nu este normal ca oamenii din fotbal sa vorbeasca asa. Ne discreditam in fata Europei, a iubitorilor de fotbal din tara si a presei".

Povestea lui Kosice ‘93

Meciul cu selectionata Cehiei si Slovaciei a fost unul cu cintec. Desi ramasa in 9 jucatori, echipa lui Latal si Vrabec a batut cu 5-2. Se spune ca arbitrul Kim Milton Nielsen ar fi avut promisi 50.000 de dolari din partea FRF, bani pe care nu i-a mai primit, desi omul eliminase doi jucatori de cimp de la gazde. A fost meciul care a facut din Romania un partener fara credibilitate la marile aranjamente din fotbalul mondial, efectele presupusei "tepe" fiind simtite si astazi. Cazul a ajuns in fata Comisiei de Sport a Senatului, Mircea Sandu fiind anchetat de Serban Sandulescu si Emil Tocaci in legatura cu destinatia acelei sume, dar totul s-a terminat fara repercusiuni pentru oficialii FRF.

"O fi vorbit de blaturile de la Victoria"

Presedintele Consiliului de Administratie al clubului Dinamo a anuntat ca va cere sanctionarea lui Dumitru Dragomir, care trebuie sa se supuna acelorasi regulamente. "O fi contabilizat si blaturile de la Victoria (n.r.: Dragomir a fost presedinte la acest club)? Este grav ca un oficial atit de important din fotbal foloseste un limbaj grosolan la adresa unuia dintre cluburile cele mai importante ale Romaniei. Nu este pentru prima data cind greseste in acest mod, astfel ca va trebui sa dea socoteala in fata comisiilor de specialitate. Nu am vazut emisiunea, dar voi cere inregistrarea si voi avea o discutie amanuntita cu Cornel, care a fost prezent in studio. Daca a vorbit de blaturi, trebuie sa aduca si dovezi, altfel este pasibil de sanctiuni. Regulamentele sint aceleasi pentru toata lumea. In plus, este dezonorant sa acuzi deficientele fizice ale unei persoane", ne-a declarat ieri Badea. De notat ca Dumitru Dragomir se numara printre membrii fondatori ai clubului Dinamo.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.