Inaintea partidei Zalgiris-CFR, autoritatile de la Vilnius s-au jucat cu nervii clujenilor, acordand greu vize pentru Milosevici si Bruncevici

CFR Cluj va disputa astazi prima mansa a semifinalei Cupei UEFA-Intertoto, pe terenul lituanienilor de la Zalgiris Vilnius. Returul se va disputa pe 3 august. Dupa ce au eliminat grupari celebre ca Athletic Bilbao si AS Saint-Etienne, clujenii au prins curaj si nu mai vorbesc decat despre finala acestei competitii de vara, in care vor intalni invingatoarea "dublei" dintre Vfl Wolfsburg si RC Lens.

Antrenorul Dorinel Munteanu are destule probleme de efectiv inaintea disputei cu Zalgiris. Martin Tudor, Radu Marginean si Cosmin Vasaie sunt accidentati, Balint si Mijin - suspendati, iar folosirea sarbilor Milosevici, Bruncevici e pusa sub semnul intrebarii din cauza problemei cu vizele.

"Practici comuniste"

Deplasarea la Vilnius a fost perturbata de faptul ca jucatorii sarbi Milosevici si Bruncevici n-au primit la timp viza de intrare in Lituania. De fapt, intr-o prima faza le-a fost acordata, iar apoi le-a fost retrasa, fara un motiv intemeiat. Iuliu Muresan, presedintele clubului, a acuzat sicanele autoritatilor lituaniene, considerand ca Zalgiris cauta sa obtina o calificare prin mijloace care nu au nimic in comun cu fotbalul.

"Am luat legatura cu FIFA, UEFA, FRF si LPF pentru o clarificare favorabila a situatiei", a spus Muresan. De altfel, acesta a si aratat presei pasaportul lui Milosevici, care avea viza pusa si apoi anulata. "Nu inteleg de ce pentru Lituania trebuie o viza speciala. Ei sunt in UE, iar jucatorii sarbi au viza pentru spatiul Comunitatii Europene pana in 2008. Sunt practici comuniste prin care noua ne scot din joc doi titulari", a spus ieri Muresan.

UEFA a rezolvat cazul

"Am intampinat tot felul de probleme. Am avut promisiunea consulului ca va rezolva problema, dar a mai intervenit ceva. Nu puteam sa luam jucatorii pentru ca nu ne-au permis cei de la compania de zbor. Dupa regulamentul lor, a lua in avion pe cineva care nu are viza ar echivala cu o amenda de 30.000 de euro". La 10.30, cand mai era doar o jumatate de ora pana la decolare, la aeroport a ajuns un fax de la UEFA, urmat de unul de la FRF, in urma carora cei doi sarbi au putut fi imbarcati. Cei doi cautau solutii inedite pentru rezolvarea problemei. "Ne facem pasaport romanesc. Milosescu si Bruncelescu ne vom numi de acum inainte", a declarat zambind Bruncevici. "Plavii" au ajuns ieri la pranz pe aeroportul din Vilnius, dar au pierdut si acolo mult timp, pana cand autoritatile au acordat vizele. "Federatia lituaniana a spus ca nu ne-a putut ajuta, fiindca n-au avut curent doua ore. O noua scuza penibila", a rabufnit Iuliu Muresan.

Zalgiris Vilnius - CFR Cluj

Turul 1: 1-0 (a) si 1-0 (d) cu Lisburn (Irld. N) 3-2 (a) si 4-1 (d) cu FK Vetra (Lituania)
Turul 2: 2-0 (a) si 1-2 (d) cu Dinaburg (Letonia) 1-0 (a) si 5-4 (d) cu Ath. Bilbao (Spania)
Turul 3: 2-3 (a) si 3-1 (d) cu Egaleo (Grecia) 1-1 (a) si 2-2 (d) cu Saint-Etienne (Franta)

> Anul infiintarii: 1947
> Presedinte: Janusas Loputis
> Antrenor: Saulius Sirmelis
> Stadion: Zalgiris; Capacitate: 10.000 de locuri
> Palmares: trei titluri de campioana a Lituaniei (1991, 1992, 1999), cinci Cupe ale Lituaniei (1991, 1993, 1994, 1997, 2003), locul trei in campionatul Uniunii Sovietice (1987)
> Culori: alb si verde
> Locul in campionat: 9 (se disputa in sistemul primavara-toamna)
> Linie de clasament: 15 5 3 7 14-20 18p
> Sezonul trecut in cupele europene: Cupa UEFA - turul intai preliminar, 2-2 si 2-0 cu FC Portadown (Irlanda de Nord); turul doi preliminar - 1-3 si 0-0 cu Aalborg (Danemarca)
> Curiozitati: In anul infiintari s-a numit Dinamo Vilnius. In urmatorul sezon a fost botezata Spartakas. A primit denumirea de Zalgiris Vilnius in 1962.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.