Dupa trei infringeri consecutive, Dinamo a obtinut si o remiza in Franta. Farul a mai stins din steaua lui Walter Zenga, iar Rapidul a deraiat dupa contactul cu o echipa mai puternica.

Sapuneala presedintelui Ioan Becali a mai scos amorteala din ghetele dinamovistilor, care au incheiat turneul din Franta cu o remiza, 1-1, cu nou-promovata Estac Troyes, dupa ce il incepusera cu o victorie. Partida nu a fost lipsita de suspans, "ciinii" reusind sa egaleze abia in minutul 83, printr-un gol marcat de Claudiu Niculescu, astfel ca la Bucuresti se anunta furtuna.

In turneul din Austria, razboiul luminilor dintre Farul Constanta si Steaua Rosie Belgrad a fost cistigat detasat de marinari. Noua echipa a lui Walter Zenga a pierdut cu un umilitor 0-3, golurile formatiei antrenate de Grigoras fiind reusite de Cristocea (penalty), Pascovici si Gheorghe. In incheierea stagiului de pregatire pe care l-a efectuat in Elvetia, Rapid a schimbat prost macazul, pierzind in fata grecilor de la AEK Atena, care le-au facut cadou doua goluri. Cu acelasi scor a cistigat FC Arges, in turneul din Belgia, in fata formatiei de liga secunda Antwerp, prin golurile inscrise de Marius Bilasco si Ciprian Tanasa.

Sunda a pescuit la Galati

Nici echipele care vizeaza mai putin partea superioara a clasamentului nu pierd vremea. Dupa ce au fost parasiti de Mihai Stoichita, care a preferat stabilitatea financiara a nationalei Kuweitului promisiunilor neonorate de la Mittal Steel, oficialii Galatiului s-au reorientat. La sfirsitul saptaminii, presedintele Viorel Anghelinei a negociat cu Aurel Sunda, dar acesta nu a vrut sa semneze pina nu se mai cumpara ceva jucatori.

Amenzi cu efect instantaneu

In sfirsit, la Bacau se dau amenzi si in pauza competitionala. Gheorghe Chivorchian, presedintele bacauanilor, a hotarit sa-i sanctioneze pe jucatori cu cite 5 milioane de lei pentru infringerea din amicalul de miercuri, cu divizionara C CFR Pascani (0-1). Si efectele au fost imediate, echipa lui Sechelariu cistigind simbata cu scorul de 5-0 in fata celor de la Politehnica Iasi. Antrenorul invinsilor, Ionut Popa, a luat foc, blagoslovindu-si elevii cu critici: "Parca au fost lesinati. Caldura nu este o scuza. Bacaul a jucat tot pe aceeasi vreme. Se pare ca dupa victoriile din aceasta vara, unora dintre jucatori li s-a urcat la cap. E bine-venit acest dus rece. Poate se vor trezi si vor constientiza ca nu sint nici pe departe atit de buni pe cit se cred".

Dica ramine la Steaua

Mai sint doar doua zile pina ce Steaua isi va relua excursiile prin Europa. Marti, echipa din Ghencea va pleca in Irlanda, pentru meciul cu Shelbourne din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. In avion se va afla si Nicolae Dica. Dupa tratative care au durat citeva luni, transferul mijlocasului stelist la Eintracht Frankfurt nu s-a materializat, reprezentantii clubului german nefiind de acord cu pretentiile patronului din Ghencea. Astfel, ultima oferta a nemtilor a fost de 1,3 milioane de dolari, in timp ce presedintele "ros-albastrilor" a cerut doua milioane de dolari. In alta ordine de idei, in timp ce Steaua a invins cu 9-1 echipa a doua a clubului, care l-a avut in poarta pe Hamutovski, adversarii "ros-albastrilor", Shelbourne, au terminat la egalitate in ultima etapa, scor 2-2, contra celor de la Bray Wanderers.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.