Daca vor face asa cum cred eu ca au in cap, atunci inseamna ca n-au nimic in el", a precizat Adrian Porumboiu, patronul nou-promovatei FC Vaslui, referindu-se la incercarea celor trei mari cluburi bucurestene de a boicota negocierile la comun pentru drepturile tv. "Daca se va aplica grila atunci totul este in regula, dar, in conditiile in care se va incerca dezavantajarea echipelor mici nu mai e bine. Acum ce vor? Sa scoata bani numai pentru ei?", a continuat fostul arbitru.

"Este o lege stramba, iar pe linga asta a mai fost promulgata asa cum stie toata lumea. Chiar in momentul cand se tot vorbea de demisia Guvernului din care face parte si George Copos. Ce avem noi acum se practica la nivel european si nu stiu de ce trebuie sa facem modificari", a pulsat si "vicele" Gloriei, Ioan Horoba.

"Se stie ca drepturile de imagine apartin cluburilor. Dar, am stabilit ca ele vor fi negociate la comun, cedand Ligii puterea de a face acest lucru, si astfel am ajuns la acest contract care este inca in derulare. Nu ne putem suci in acest moment", a spus Gheorghe Chivorchian, seful echipei din Bacau. "Pozitia Argesului este clara. Mergem pe aceleasi coordonate ca si pana acum", a adaugat Viorel Ilinca, presedintele pitestenilor.

Sunt parerile a doar patru dintre cluburile care-l sustin pe Mitica Dragomir, in incercarea acestuia de a contracara mutarea vicepremierului George Copos, care doreste sa scoata Liga, si mai ales persoana care conduce acest for, din schema care aduce multe milioane de dolari. Pe langa acestea, lista pe care se poate baza Corleone mai cuprinde si FC National, Poli Iasi, Pandurii si Jiul, iar, mai mult ca sigur, si Farul si Otelul se vor indrepta spre grosul formatiilor conservatoare inclinand astfel balanta la un scor de 12 la 6 pentru Dragomir. In tabara adversa au aparut, mai nou, Sportul si CFR Cluj, patronii celor doua cluburi luand parte la hotelul lui George Copos la o discutie in urma careia a rezultat ordonanta de urgenta.

Surpriza pentru Steaua, Dinamo si Rapid, poate veni insa de la Vasile Siman care ar putea ridica la cifra 13 prietenii boss-ului de la LPF. Conducatorul din Regie se gindeste ca ar putea fi sustinut mai bine in lupta de supravietuire din primul esalon avandu-l pe seful cluburilor in spate, decit daca ar merge pe mina "nasului" din Grant. "Stiu ce o sa votez, dar nu vreau sa va spun", a aruncat scurt raspunsul Siman.

Lovitura vine insa de pe Bega. Clubul care a efectuat transferurile-bomba in aceasta vara, si totodata a facut cele mai puternice investitii din ultima perioada, Poli Timisoara, tinde sa se alature tripletei bucurestene. "In situatia data, la ce s-a intamplat la noi, cred ca ne-ar avantaja sa ne negociem direct contractele cu televiziunile", a declarat fara retinere consilierul banatenilor Toni Dobos.

Cel putin pana in 2008, cand expira intelegerea dintre LPF si postul de televiziune Telesport, boss-ul feroviarilor va trebui sa lupte serios pentru a implementa o lege cu caracter liberal, atat timp cat majoritatea conducatorilor din Divizia A considera ca trebuie sa castige bani din drepturile tv, chiar daca echipele lor nu prezinta decat un interes minim pentru publicul telespectator.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.