Primele fisuri in clubul milionarilor de la Dinamo au aparut dupa ce Becali a aflat ca a devenit presedinte peste un club cu datorii de trei ori mai mari decit cele puse pe masa la negocieri.

Bugetul de peste zece milioane de dolari asigurat de persoane aflate in Top 300 al celor mai bogati romani si cea mai buna campanie de transferari nu au adus linistea la Dinamo. Formatia antrenata de Ioan Andone a suferit trei infringeri consecutive in turneul din Franta, atragind minia lui Giovanni Becali, care a declarat ca jocul lui Dinamo este departe de ceea ce se intimpla in Europa si ca va analiza situatia la revenirea in tara.

Datorii ascunse de zece milioane de dolari

Supararea fostului impresar are, se pare, radacini mai adinci. Instalat in fotoliul de presedinte prin votul actionarilor, Becali a descoperit ca datoriile clubului ar fi aproape similare cu bugetul pentru sezonul viitor, adica circa zece milioane de dolari, fapt ascuns in timpul negocierilor. Conform datelor de la Ministerul Finantelor, Dinamo era restanta la bugetul de stat in luna aprilie cu peste 90 de miliarde de lei vechi (adica trei milioane de dolari), la care s-au adaugat penalizari zilnice. In plus, au existat ceva probleme pe relatia cu Ministerul Administratiei si Internelor, pe marginea chiriei pentru baza sportiva, care au fost rezolvate intre timp.

Cotizatii mai mari

In aceste conditii, pentru realizarea obiectivelor de performanta actionarii vor trebui sa cotizeze la bugetul initial. In plus, motivind rezultatele slabe in pregatire, Becali ar putea forta inlocuirea lui Andone cu Dan Petrescu, desi primul are un contract clar in care se stipuleaza ca poate fi indepartat doar daca rateaza calificarea in grupele Cupei UEFA. Mai mult, tehnicianul dinamovist, pe care Becali nu il agreeaza din cauza prieteniei acestuia cu rivalul Mircea Lucescu, a solicitat un turneu in Elvetia si a primit unul in Franta, jucatorii "alb-rosii" fiind nevoiti sa strabata distante lungi pentru a disputa partide amicale, fapt speculat si pe site-ul clubului:"Nu-i o drama, tinind cont de ritmul meciurilor, oboseala acumulata si distantele foarte mari pe care 'ciinii>> le-au parcurs fie cu avionul, cu trenul sau cu autocarul".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.