Marian Oprea a scapat de principalul adversar la Campionatele Mondiale de atletism de la Helsinki, programate luna viitoare

Marian Oprea, cel mai bun triplusaltist din lume in acest an, a inceput sa simta deja fiorii primei sale medalii de aur la o competitie importanta, desi Campionatele Mondiale de atletism sunt programate abia luna viitoare, la Helsinki. Asta fiindca ieri principalul sau adversar, suedezul Christian Olsson, campion olimpic, mondial si european, a anuntat ca nu va participa la concursul din Finlanda, fiind nerefacut dupa o accidentare serioasa.

"E greu sa ma bata cineva"

Marian Oprea (23 de ani) se antrena de zor ieri, la Bucuresti. Vicecampionul olimpic s-a bucurat retinut cand a aflat vestea renuntarii lui Olsson, dar a anuntat ca a venit vremea cand nu se mai teme de nimeni.

Marian, ai scapat de "cosmarul" Olsson...
E o veste buna, dar, ca sa fiu sincer, nu imi era frica de suedez. De fapt, nu m-am temut niciodata de el, dar stiam ca atunci cand era in forma locul meu a fost dupa el. Recunosc si faptul ca neparticiparea lui la Mondiale ma avantajeaza.

Ai dat acatiste?
Doamne-fereste! N-as face asta niciodata. Chiar daca nu pot spune ca sunt prieten cu Olsson, ma inteleg bine cu el. Suntem adversari doar o ora, atat cat dureaza concursul. In sport, este loc pentru toata lumea sa demonstreze ca are valoare.

Acum esti sigur de titlul mondial?
Nu poti fi sigur niciodata de nimic. Obiectivul meu este medalia de aur, dar nu vreau sa ma gandesc la asta, fiindca ar fi o presiune in plus pe umerii mei. Mai mult, stii cum se spune: "Nu-ti fa iluzii, ca sa n-ai deziluzii"... Sunt constient insa de faptul ca, la cat de bine am sarit anul acesta, este greu sa ma bata cineva. Chiar si Olsson.

Anul acesta esti neinvins. Cum este sa fii cel mai bun din lume?
Nu ma simt stapanul probei. Sau, altfel spus, obiectivul meu tine mai degraba de performanta in sine, decat de anumite titluri. Am sarit 17,81 metri, cea mai buna performanta mondiala a ultimilor ani, dar vreau mai mult, cel putin cu un centimetru. Ca sa fiu sincer, visul meu este sa sar peste 18 metri.

Operat la glezna

Christian Olsson (25 de ani) a suferit o interventie chirurgicala la glezna dreapta in martie si a fost operat din nou, luna trecuta, la acelasi picior, fiindu-i indepartata o bucata de os. "Recuperarea decurge bine, dar nu vreau sa-mi asum riscuri inutile", a declarat nordicul. Olsson a lasat sa se inteleaga ca se teme de o infruntare cu Marian Oprea, neinvins in acest sezon, in care a stabilit si cea mai buna performanta a anului, 17,81 metri. "Imi trebuie ceva timp pentru a intra in forma si a putea face fata concurentei. Nu merg la Mondiale doar de dragul de a participa", a adaugat Olsson, singurul atlet din istorie care a cucerit consecutiv toate cele cinci titluri supreme: olimpic, mondial (in sala si in aer liber) si european (in sala si in aer liber).

Marian Oprea

> Data nasterii: 6 iunie 1982
> Locul nasterii: Pitesti
> Inaltime: 1,89 m
> Greutate: 77 kg
> Porecla: "Strutul"
> Hobby: tatuajele
> Cea mai buna performanta: vicecampion olimpic - Atena 2004


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.