In calitate de organizator al turneului de la Madrid, Ion Tiriac se va razboi din nou cu guvernul spaniol, din pricina ideii de a-i inlocui pe copiii de mingi cu manechine.

Se vorbeste mult despre diferentele dintre tenisul care se juca pe vremea lui Nastase si Tiriac si cel din ziua de astazi. Unul dintre cei care contribuie la adincirea acestei diferente este chiar Ion Tiriac, organizator al turneului Masters Series de la Madrid, care, impreuna cu unul dintre sponsorii competitiei, firma Hugo Boss, a adus inovatii pe marginea terenului, prin inlocuirea copiilor de mingi cu manechine.

Castingul a inceput ieri

Schimbarea, produsa in toamna anului trecut, a stirnit virulente polemici, guvernul spaniol, prin vocea secretarului de stat pe politici de egalitate, Soledad Murillo, cerindu-le organizatorilor retragerea modelelor, pentru a nu incuraja discriminarea sexuala. Demersul nu a avut nici un rezultat, poate si pentru ca Hugo Boss a precizat ca scopul este de a-si promova o colectie vestimentara, insa manechinele vor continua sa recupereze mingile si la editia din acest an (17-23 octombrie), fapt care redeschide razboiul. Ieri a inceput preselectia pentru viitoarele "manechine de mingi" si nimic nu pare sa il opreasca pe Tiriac in a-si implementa mai adinc inovatia, mai ales ca fostul presedinte al Comitetului Olimpic Roman avertizase inca de anul trecut: "Femeia are acelasi drept de a munci ca si barbatul. Ideea de a folosi manechine in locul copiilor de mingi nu este noua, dar acum toti vor sa ne copieze. Daca alti directori de turnee prefera sa aiba copii de mingi scunzi si plinuti, este alegerea lor. Mi-ar placea sa aduc mai multe modele, chiar daca feministele ma vor eticheta drept macho".

Platite sa adune mingi

Parerile in legatura cu aceasta idee ramin totusi impartite, opinia radicala a guvernului nefiind impartasita de multe organizatii, printre care si Asociatia Agentiilor de Modelling din peninsula, care sustine ca fetele si-au demonstrat profesionalismul si ca nu exista nimic discriminatoriu in faptul ca ele participa la un eveniment sportiv. In plus, asociatia a amintit guvernului ca nu a avut obiectii atunci cind au fost prezentate ministrese in revistele de moda. Top-modelele, imbracate in tricouri negre, adinc decoltate, si fuste albe, lungi pina la genunchi, primesc salarii pentru activitatea prestata in cele sapte zile de concurs, ele fiind retribuite cu sume cuprinse intre 900 si 1.500 de euro. Prezenta lor pe marginea terenului nu i-a deranjat pe jucatorii de tenis, unul dintre participantii la editia de anul trecut, americanul Andre Agassi, spunind: "Fustele le cam impiedica sa alerge. Cred ca ar trebui sa fie mai scurte".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.