Echipa Manchester United este cel mai valoros club de fotbal din lume, cu o valoare de piata de 1,84 mld. dolari, arata un clasament intocmit de publicatia americana Forbes.

Manchester United – 1,84 mld.$

Manchester United, clubul patronat de fratii americani Glazer, care se afla in conflict cu fanii din cauza datoriilor uriase ale echipei, este evaluat la 1,84 de miliarde de dolari de catre revista americana Forbes.

Echipa britanica se lauda cu 139 de milioane de fani la nivel mondial, iar propriul canal de televiziune al clubului este vizionat in peste 192 de milioane de case.

Potrivit raportului Football Money League 2010, realizat de compania de consultanta Deloitte, Manchester United a avut venituri de 327 de milioane de euro in sezonul 2008/2009, in crestere cu doar 2,2 milioane de euro fata de sezonul precedent.

Real Madrid - 1,32 mld. $

Considerat de foarte multi specialisti in domeniu ca fiind cel mai mare club din istoria clubului, Real Madrid (Spania) se claseaza pe pozitia a doua in clasamentul, cu o valoare de 1,32 miliarde de dolari.

Spaniolii au castigat de noua ori Uefa Champions League, cel mai important trofeu de club din fotbalul european.

Echipa din Madrid are cea mai mare concentrare de vedete din tot fotbalul european, printre cei care stralucesc fiind Cristiano Ronaldo, Kaka, Xabi Alonso, Gonzalo Higuain, Rafael Van der Vaart si Iker Casillas.

In vara, Real Madrid a cheltuit suma de 222 de milioane de dolari doar pentru aducerea lui Cristiano Ronaldo si a lui Kaka, de la Manchester Uniter, respectiv AC Milan (Italia).

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.