Traseul unidirectional al jucatorilor provincie-capitala a fost bulversat sezonul acesta de Poli Timisoara si CFR Cluj. Totusi, Dinamo a realizat cele mai bune transferuri, Rapid a fost selectiv, in timp ce Steaua, Otelul sau Sportul n-au contat.

Cu mai bine de doua saptamini inaintea demararii intr-o noua editie a Diviziei A, loturile celor 16 grupari de pe prima scena sint cel putin conturate. Cu toate ca listele de transferuri sint inca deschise, grosul achizitiilor a fost deja facut. Campioni par a fi "ciinii", gratie mai ales "filierei" traditionale Dinamo-Universitatea Craiova, urmati de Rapid, Poli Timisoara si CFR Cluj.

De cealalta parte a stachetei se situeaza, surprinzator, Steaua Bucuresti, apoi Otelul Galati si Sportul Studentesc. Atipic pentru turnura pe care a luat-o primul esalon in ultimii ani, exodul jucatorilor peste hotare de aceasta data nu s-a mai consemnat.

Nu o lipsa a aviditatii conducatorilor mioritici pentru banii europeni a stat la baza mentinerii jucatorilor intre granitele tarii, ci, mai degraba, valoarea scazuta a fotbalistilor Diviziei A, ofertele fiind aproape inexistente. Importurile au fost insa cvasiexpirate, majoritatea transferurilor efectuindu-se pentru jucatori liberi de contract.

Achizitiile lui Dinamo nu confirma

Paradoxal, dupa ce a adus jucatori precum Florin Bratu, Mihaita Plesan, Guso, Daouda, Ilie Iordache, Chihaia sau Cosmin Moti, Dinamo nu si-a gasit cadenta. Tinind cont ca grosul jucatorilor veniti in Groapa provine insa de la o echipa retrogradata, Universitatea Craiova, iar Bratu nu a prea evoluat la FC Nantes, Chihaia devine singura achizitie fiabila. De la "ciini" nu a plecat insa nici un jucator valoros. Ceea ce se poate spune si despre Rapid, formatie care a dat lovitura cu Mara. Investitii inspirate pot fi si Emil Dica ori Minca. Pe de alta parte, panta ascendenta a transferurilor se mentine pe Bega. Campaniei prolifice din iarna ii urmeaza cea din vara, cind banatenii i-au achizitionat pe McKain si pe Olah de la FC National, pe Bucur si pe Sorin Radoi de la Sportul.

Abia promovata, FC Vaslui a reusit o campanie buna de transferari. Dupa aducerea antrenorului Basarab Panduru, Adrian Porumboiu se bate cu FC National pentru aducerea atacantului Claudiu Raducanu, fostul golgheter al intrecerii interne, pus pe liber de Espanyol Barcelona.

Steaua n-a contat la transferuri

In zona ineficientei pe piata de transferuri se situeaza Steaua, care i-a pierdut pe Martin Tudor si pe Dorinel Munteanu. Antrenor-jucator la CFR Cluj, Munti isi dovedeste clasa prin meciurile din Cupa Intertoto, ceea ce ii recomanda pe clujeni in lupta din prima jumatate a clasamentului. Pentru Steaua in schimb, singurele achizitii de notorietate sint antrenorul Oleg Protasov si atacantul Victoras Iacob. Fosta echipa a sa, Otelul, a izbutit contraperformanta de a transfera un jucator anonim de la Petrolul Berca, in timp ce a ramas fara Mihai Stoichita. Nici Sportul nu a contat in lupta pentru achizitii, desi a pierdut jucatori importanti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.