Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a depus luni la sediul Agentiei Nationale pentru Sport un dosar prin care incearca sa obtina sprijinul pentru o eventuala organizare a Campionatului Mondial masculin de seniori din 2009. Chiar daca a castigat titlul mondial de patru ori in istorie, Romania nu a gazduit niciodata vreun turneu final de campionat european sau mondial masculin.

A organizat insa Mondialul feminin din 1962 si CE tot de senioare in 2000. "Federatia Internationala a fost multumita de cum au iesit Europenele feminine din 2000, ceea ce este un plus la dosar", a marturisit Cristian Gatu. Oficialii forului international au dat de inteles ca agreeaza ideea gazduirii competitiei de catre tara noastra. "Conteaza foarte mult faptul ca, desi avem patru titluri in palmares, nu am gazduit nici o editie a Mondialelor. Ar fi o importanta lovitura de imagine pentru sportul romanesc si pentru jocurile sportive din Romania", a declarat Gatu, cel care vrajea adversarii prin fentele sale in vremea in care tricolorii dominau clar handbalul mondial.

Acum, din pacate, Romania nu mai este la acelasi nivel. Ultimul turneu final de CM la care echipa de seniori s-a calificat a fost cel gazduit in 1995 de Islanda. "Cei de la Federatia Internationala vor sa ne dea o mana de ajutor in privinta aceasta, dar trebuie ca si noi sa avem un dosar bun. Pe 1 august vom depune documentatia la IHF", a adaugat presedintele FR Handbal.

Pe lista se afla sase orase propuse, doar patru vor fi acceptate insa pentru a gazdui cele patru grupe. Acestea sunt Bucuresti, Rm. Valcea, Sibiu, Brasov, Cluj si Oradea. Bucurestiul si Rm. Valcea indeplinesc deja conditiile impuse, iar celelalte sali indeplinesc doar 60-70% din criterii. Problema mai mare este cea a Salii Sporturilor din Brasov, care are tribuna pe o singura latura. Cum camerele tv trebuie sa stea in tribuna cu spectatorii, la televizor ar aparea pe partea opusa un simplu perete. "Am discutat cu cei de la Brasov si, teoretic, se poate construi o tribuna si pe acea parte", a declarat Gatu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.