Procuratura Antidoping din Italia a cerut ca atacantul Fiorentinei sa stea departe de gazon pentru un an

Conform hotararii Procuraturii Antidoping, romanul a incalcat articolul 2.1 din codul WADA (Agentia Internationala Antidioping), in momentul in care a fost depistat dopat. Astfel, fotbalistul trebuie suspendat pe o perioada de un an, relateaza NewsIn.

In urma dispozitiei date de Procuratura Antidoping, CONI urmeaza sa stabileasca o data de audiere la care se va da un verdict in cazul fotbalistului roman.

Impresarul jucatorului roman, Victor Becali a declarat ca este increzator in faptul ca Adrian Mutu va primi o suspendare de doar sase sau sapte luni

"De obicei, procurorul cere mai mult, noi ne asteptam sa ceara atat. Acum urmeaza procesul adevarat, pana acum a fost doar la niste audieri. E important ca a fost cerut doar un an. Procurorul este cel care acuza si de obicei ei cer mai mult. Eu cred ca e de bine, nu e considerat recidivist. Eu zic ca o sa primeasca sase-sapte luni si cum campionatul incepe in septembrie in Italia, ar fi in regula",
a spus Victor Becali, potrivit ProSport.

  • Cazul Sibutramina

Scandalul de dopaj in cazul lui Adrian Mutu, al doilea in cariera romanului, a izbucnit la 28 ianuarie, cand Comitetul Olimpic Italian a anuntat ca atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramina, in urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari din campionatul Italiei.

Sibutramina este un derivat al amfetaminei, care are ca efect principal reducerea senzatiei de foame. De curand, medicamentele ce contin aceasta substanta au fost interzise.

Potrivit regulamentului Comitetului Olimpic Italian, Mutu risca o suspendare intre 1 si 4 ani.

In varsta de 31 de ani, jucatorul roman a mai fost depistat pozitiv in 2004, la un control antidoping pentru cocaina. Echipa la care juca atunci, Chelsea Londra, i-a reziliat contractul, iar Federatia Engleza de Fotbal l-a suspendat pentru sapte luni. In 2008, Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a decis ca Mutu trebuie sa plateasca fostei sale echipe despagubiri de 17 milioane de euro. Hotararea a fost confirmata in 2009 de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, insa, ulterior, Tribunalul Federal Elvetian a decis suspendarea executarii pana la rejudecarea cazului.

Citeste mai multe despre cazul lui Mutu in Dosarele 9AM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.