Echipa lusitana FC Porto a cistigat ieri ultima editie a Cupei Intercontinentale, impotriva formatiei columbiene Once Caldas, scor 8-7, dupa executarea loviturilor de departajare. Din 2005, Cupa Intercontinentala va fi inlocuita cu Campionatul Mondial al Cluburilor - FIFA, la care vor participa cistigatoarele principalelor competitii intercluburi de pe toate continentele.
Cea de-a 43-a editie a Cupei Intercontinentale s-a desfasurat la Yokohama (Japonia), in fata a 45.748 de spectatori. Dupa 120 de minute, scorul a fost 0-0. La sfirsitul seriilor de cite cinci penalty-uri, scorul a fost 4-4, portughezul Maniche si columbianul Fabbro trimitind balonul in bara. Apoi, cele doua grupari au mers cap la cap, transformind cite trei lovituri. Garcia, de la Once Caldas, a tras insa peste poarta, iar Porto a cistigat deoarece Pedro Emanuel n-a gresit lovitura decisiva. In timpul regulamentar de joc, "dragonilor" le-au fost anulate eronat doua goluri. In plus, portughezii au sutat de patru ori in bara!


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.