Peste 30.000 de spectatori se vor bucura in aceasta seara de un eveniment de zile mari: Seara Campionilor. Un meci remember Romania - Brazilia, pe care ni l-am dorit cu totii in 1994, in semifinalele campionatului mondial de atunci, dar, din pacate pentru noi, el nu a mai avut loc.

Dupa ce Romania a piedut neasteptat si nemeritat in fata Suediei, la loviturile de departajare, in sferturile de finala ale Mondialului american din 1994, o intrebare a ramas pe buzele suporterilor tricolori: "Ce ar fi fost daca...?". Dupa 11 ani, in aceasta seara, de la ora 20.30, pe stadionul "Dan Paltinisanu" din Timisoara, vom afla, in sfarsit, ce ar fi fost daca Romania (revelatia mondialului din SUA) ar fi intalnit Brazilia, echipa care avea sa se incoroneze pentru a patra oara campioana mondiala.

Romario - marele absent de diseara

Marea vedeta a mondialului american, atacantul brazilian Romario, care nu va participa la Seara Campionilor, a dezmintit zvonurile ca ar fi preluat sarcinile de antrenor ale lui Dario Lourenco, la echipa Vasco da Gama, unde activeaza acum. Presa braziliana relata ca, la un antrenament desfasurat la inceputul saptamanii, Romario a ales echipele pentru sesiunea de pregatire, in timp ce Lourenco a ramas pe marginea terenului, cu spatele la jucatori.

Romario (39 ani), care a recunoscut ca nu se intelege cu antrenorul, a precizat ca si-a exercitat doar rolul de capitan al echipei. "Ce s-a intamplat la antrenament a fost foarte simplu. Dario a ales echipele pentru antrenament, iar eu, in calitate de capitan si cel mai in varsta jucator, le-am vorbit jucatorilor despre importanta unei victorii in meciul de duminica, in derby-ul cu Flamengo", a spus Romario. Fotbalistul, campion mondial cu Brazilia in 1994, la CM din SUA, este al doilea marcator al lui Vasco, cu patru goluri. El a ratat meciul de duminica trecuta, cu Internacional (2-4 pe teren propriu), dupa o cearta cu Lourenco, antrenor care este de asteptat sa-si piarda postul in cazul unui nou esec in derby-ul Flamengo. Vasco ocupa acum locul 20 din 22 de echipe in campionatul Braziliei, cu 9 puncte, din 11 jocuri, fiind despartita de Flamengo de numai un gol. Despre conflictul cu antrenorul sau, Romario a precizat: "A fost o neintelegere. Lourenco a spus ca am gresit, iar eu nu am fost de acord. Asa ca am lipsit de la un antrenament, pentru a lasa spiritele sa se linisteasca."

Iordanescu, din nou pe banca Romaniei

Chiar daca Romario va absenta, pe stadionul "Dan Paltinisanu" vor fi prezenti ceilalti componenti ai formatiei Braziliei care au castigat Campionatul Mondial in 1994. Taffarel, Jourginho, Ricardo Rocha, Mauro Silva, Branco, Bebeto, Dunga, Rai, Aldair, Marcio Santos, Leonardo, Mazinho, Paulo Sergio, Careca si Viola vor indeplini visul acelei nopti de vara a romanilor care asteptau cu sufletul la gura o calificare in semifinalele Campionatului Mondial, in care tricolorii au fost eliminati in sferturi de catre Suedia.

Din echipa Romaniei vor face parte: Prunea, Dan Petrescu, Prodan, Belodedici, Lupescu, Gica Popescu, Dorinel Munteanu, Sabau, Raducioiu, Hagi, Dumitrescu, Stelea, Selymes, Mihali, Panduru, Vladoiu, Moldovan, Galca, Dobos, Adrian Ilie, Marcel Raducanu, antrenor fiind Anghel Iordanescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.