Primavara europeana a inceput cu 3 meciuri spectaculoase, cu goluri de senzatie atat la Everton-Sporting, cat si la Milan-Manchester si Lyon-Real.
Un bun moment pentru o recapitulare, facuta de sport.ro, a primilor 10 golgheteri all-time din cupele europene, dintre care 6 inca sunt in activitate.
  • 10. Alfredo di Stefano (Real Madrid) - 50 goluri. Geniul argentinian care a adus in vitrina celor de la Real 5 Cupe ale Campionilor Europeni a fost starul unei echipe in care mai jucau Puskas si Gento. Multi dintre cei care l-au vazut jucand sustin ca a fost mai bun decat Pele sau Maradona.
  • 9. Alessandro del Piero (Juventus) - 51 goluri. O prezenta obisnuita in cupele europene de mai bine de 15 ani. In 1997/8 a fost golgheterul Ligii Campionilor, sezon in care a reusit si un hatt-trick impotriva celor de la Monaco, iar in 1996 a fost campionul Europei.
  • 8. Eusebio (Benfica) - 54 goluri. Dupa unii, cel mai complet atacant din istorie: puternic, cu explozie, viteza, tare pe picioare, un joc de cap excelent si un sut imparabil. "Perla Mozambicului" a stralucit in superba echipa a Benficai, campioana a Europei in '61 si '62.
  • 7. Henrik Larsson (Feyenoord, Celtic, Barcelona, Manchester United, Helsingborg) - 59 goluri. Probabil cel mai subevaluat atacant din generatia sa. Larsson a dovedit in cupele europene ca forma sa excelenta de la Celtic nu se datoreaza faptului ca joaca intr-un campionat slab. La sfarsit de cariera, a avut ocazia sa joace si pentru o echipa mare, iar intrarea lui pe teren in finala cu Arsenal in 2006 a schimbat soarta partidei.
  • 6. Thierry Henry (Monaco, Juventus, Arsenal, Barcelona) - 59 goluri. A aparut pe scena europeana la Monaco, pe care i-a dus in 1998 pana in semifinalele Ligii. La varful carierei, era de neoprit. A fost finalist in Europa League si Champions League cu Arsenal, iar anul trecut a castigat trofeul cu Barcelona.

Click aici pentru a descoperi fruntasii topului intocmit de sport.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.