Presedintele Comisiei de Tineret si Sport din cadrul CL Sfantu-Gheorghe, Madalin Guruianu, a lansat un apel catre locuitorii orasului ca luni, cand se implineste un an de la moartea lui Marian Cozma, sa aprinda lumanari sau sa depuna flori la fotografia handbalistului, in fata Salii Sporturilor.

Potrivit lui Guruianu, in numele Comisiei de Tineret si Sport din Sf.Gheorghe, oras infratit cu Veszprem, unde Cozma a avut tragicul accident, ii invita pe cetateni sa-si deschida sufletele pentru a-l omagia pe cel care a devenit un simbol al prieteniei romano-maghiare, transmite corespondentul NewsIn.

“Moartea atat de fara sens a unui mare sportiv roman care evolua in Ungaria ne-a facut sa depasim anumite bariere entice si sa intelegem ca in fata durerilor putem si trebuie sa fim alaturi, impreuna, romani si maghiari deopotriva. Nu sunt adeptul festivismului, nu cred ca la o asemenea ocazie trebuie acordate diplome si medalii de complezenta, dar in nici un caz nu vreau sa se astearna uitarea totala peste un asemenea moment. Nu cred ca avem voie, noi cei care traim in aceasta zona, sa trecem cu nonsalanta nici peste moartea lui Marian Cozma si nici peste momentele emotionante de apreciere pe care locuitorii din Veszprem, dar si maghiarii in general, le-au avut pentru sportivul nostru”, a spus Guruianu. [Ancheta finalizata in cazul uciderii lui Marian Cozma]

Marian Cozma a murit anul trecut, pe 8 februarie, in orasul maghiar Veszprem, dupa ce a fost injunghiat in inima. Tragedia s-a produs dupa ce hanbalistul roman, in varsta de 26 de ani, a intrat intr-o altercatie cu un grup de romi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.