ine sau nu vine Romario la Timisoara? La aceasta intrebare care si-au pus-o in ultima saptamana toti microbistii din tara, starul sud-american are un raspuns: ramane in Brazilia sa joace derby-ul cu Flamengo. Din reteta initiala a Serii Campionilor a disparut o stea.

Dupa ce presa din Tara cafelei a luat foc afland ca Romario vrea sa renunte la derby-ul Flamengo - Vasco da Gama, pentru a participa la meciul de binefacere organizat in Romania, jucatorul in varsta de 39 de ani s-a decis sa ramana acasa si sa-si ajute colegii. "Este un moment dificil pentru Vasco. Meciul cu Flamengo este o chestiune de viata si de moarte. O victorie ar insemna o mare gura de oxigen pentru echipa, iar pe jucatori i-ar motiva. in aceasta situatie, trebuie sa o ajut pe Vasco", a declarat, ieri, atacantul. Romario a amintit si de oferta facuta de Gica Popescu de a participa la Seara Campionilor, dar a precizat ca o va refuza din cauza ca meciul din campionat cu Flamengo este mult mai important.

"Exista si posibilitatea de a disputa un amical in Romania, insa am discutat cu directorul clubului si cu antrenorul si am cazut de acord ca prezenta mea in partida cu Flamengo este mult mai importanta. Trebuie sa ajut echipa", a conchis fotbalistul. Se pare ca insistentele presedintelui clubului, Eurico Miranda, si pasul inapoi facut de tehnicianul Dario Loureco (aflat in relatii incordate cu fotbalistul) au cantarit decisiv in decizia pe care a luat-o Romario de a ramane sa joace meciul cu Flamengo. De altfel, este de inteles, pe undeva, daca privim linia de clasament a formatiei sale: locul 21 (din 22) dupa 11 intalniri.

Vasco, o victorie in 11 meciuri

Din 11 partide, Vasco da Gama a castigat doar una si a remizat de patru ori, fiind pe penultima pozitie in clasament, locul 21. Mai mult, meciul de duminica reprezinta un adevarat derby al suferintei, Flamengo avand in clasament doar doua puncte peste adversara sa.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.