Impresarul fotbalistului a declarat ca potrivit semnalelor transmise de Comitetul Olimpic Italian, jucatorul Fiorentinei poate scapa doar cu trei luni de suspendare

"Nu este considerata recidiva, pentru ca prima testare a fost facuta la cererea clubului, in afara concursului", a declarat Becali, la Realitatea FM.
Acesta a precizat ca avocatii vor invoca faptul ca in prospectul medicamentului luat de Adrian Mutu nu se specifica prezenta vreunei substante interzise, adaugand ca din informatiile sale, cazul Mutu va fi judecat peste aproximativ doua saptamani.

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv in urma unui test antidoping efectuat dupa meciul pe care echipa sa de club, Fiorentina, l-a castigat cu 2-1 contra celor de la Bari, in campionatul Italiei, cand fotbalistul roman a marcat golul egalizator. Sibutramina este un derivat al amfetaminei, care are ca efect principal reducerea senzatiei de foame. De curand, medicamentele ce contin aceasta substanta au fost interzise.

  • Potrivit regulamentului Comitetului Olimpic Italian, Mutu risca o suspendare intre 1 si 4 ani.

Mama fotbalistului, Rodica Mutu, a declarat ca se considera responsabila pentru aceasta situatie, dupa ce i-a dus fiului sau, in Italia, pastile de slabit ce contin sibutramina. Pastilele ar fi trebuit sa ajunga la o ruda a sotiei jucatorului, preocupata de propria silueta, potrivit NewsIn.

In varsta de 31 de ani, jucatorul roman a mai fost depistat pozitiv in 2004, la un control antidoping pentru cocaina. Echipa la care juca atunci, Chelsea Londra, i-a reziliat contractul, iar Federatia Engleza de Fotbal l-a suspendat pentru sapte luni. In 2008, Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a decis ca Mutu trebuie sa plateasca fostei sale echipe despagubiri de 17 milioane de euro.

Hotararea a fost confirmata in 2009 de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, insa, ulterior, Tribunalul Federal Elvetian a decis suspendarea executarii pana la rejudecarea cazului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.