Rinat Ahmetov, patronul lui Sahtior Donetk, a fost citat de autoritatile ucrainene pentru a depune marturie la inceputul saptamanii viitoare, in cazul anchetarii "unor evenimente desfasurate la Donetk".

IN EXIL

In luna aprilie, omul de afaceri ucrainean s-a refugiat in Spania dupa ce unul dintre colaboratorii sai apropiati, Boris Kolesnikov, a fost arestat pentru abuz de putere si amenintari cu moartea la adresa unor persoane oficiale. Atunci, biroul de presa a lui Sahtior Donetk a dezmintit faptul ca Ahmetov ar fi fugit, precizand ca este plecat "in calatorie de afaceri". Ulterior, patronul "minerilor" a revenit in Ucraina, fiind prezent inclusiv la petrecerea organizata cu prilejul castigarii titlului de catre echipa lui Mircea Lucescu.

MILIARDAR

Cu o avere estimata la 2,4 miliarde de dolari, Ahmetov este cel mai bogat om din Ucraina si se afla pe locul 258 in lume in topul intocmit de revista americana Forbes. El are afaceri in mai multe domenii: siderurgie, industria constructoare de masini, telecomunicatii si banci.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.