In prima mansa din turul I al preliminariilor pentru Cupa UEFA, Rapid joaca asta-seara cu amatorii de la UE Sant Julia

Rapid porneste astazi pe drumul spre Cupa UEFA, prima halta inaintea adevaratului traseu european fiind in Andorra, unde asteapta amatorii de la UE Sant Julia. Partida, reprezentand prima mansa din turul I al preliminariilor pentru Cupa UEFA, va incepe la ora 19.45 si nu va fi preluata de televiziunile din Romania. Ruta giulestenilor spre micutul principat din Pirinei a fost destul de ocolita.

Delegatia "visinie" a plecat la 6.05 de pe aeroportul "Henri Coanda", a facut o escala la Milano, iar de acolo a pornit mai departe, spre Barcelona. Din capitala Catalunyei, drumul pana la stadionul din Andorra a fost facut cu autocarul.

Antrenorul Razvan Lucescu, aflat la prima partida oficiala in cupele europene, a deplasat la Sant Julia de Loria, localitate care numara 7.900 locuitori, un lot de 24 de fotbalisti (inclusiv Robert Ilyes, care refuza deocamdata prelungirea contractului), desi unii dintre ei n-au drept de joc, iar altii nu sunt complet refacuti. Romeo Stancu, Emil Dica, Bogdan Mara (legitimati dupa ce s-a trimis lista la UEFA), Danut Coman si Nicolae Constantin (in recuperare dupa accidentari) fac parte din delegatie, dar nu vor lua loc pe banca de rezerve.

Depasiri de gabarit

Indiferent insa de componenta echipei rapidiste, calificarea nu pare sa fie pusa in pericol. Adversarii din Andorra sunt amatori suta la suta. Jucatorii au diverse meserii si practica fotbalul in timpul liber, antrenandu-se doar de doua ori pe saptamana. De altfel, nivelul de trai foarte ridicat din Andorra (produsul intern brut pe cap de locuitor este de 19.000 de dolari, iar speranta de viata atinge 83,5 ani) se regaseste si in lotul de 20 de jucatori al formatiei UE Sant Julia.

Printre adversarii rapidistilor se numara portarul Inaki (40 de ani, 1,90 metri, 94 de kilograme), fundasul Felix Alvarez (39 de ani, 1,73 metri, 85 de kilograme), mijlocasul Sergio Roca (31 de ani, 1,86 metri, 93 de kilograme). Nici jucatorii tineri nu stau rau la capitolul gabarit, atacantul Jorge Felipe, in varsta de 22 de ani, cantarind 83 de kilograme la 1,82 metri!

De altfel, rapidistii n-au luat foarte in serios acest meci, ei urmand sa plece, dupa meciul de asta-seara, direct intr-un cantonament in Elvetia.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.