Dupa un sezon care dureaza din martie pana in noiembrie, pilotii de Formula 1 se relaxeaza pana in ianuarie, cand incep testele cu noile monoposturi. Si se cam plictisesc.

O demonstreaza acest filmulet, prezentat de Top Gear, in care dublul campion mondial Fernando Alonso isi amuza prietenii spargand o nuca, prin forta gatului:

Gluma-gluma, dar asta spune multe despre forma fizica a unui performer in Formula 1, comenteaza Top Gear. Pilotii de curse din zilele noastre sunt profesionisti desavarsiti, sportivi pregatiti pentru un efort intens. Numai un corp bine antrenat poate sa reziste solicitarilor pe care le presupune participarea cu succes intr-un campionat de top. Odinioara, Enzo Ferrari discredita un pilot pentru ca nu era suficient de corpolent pentru a pilota barbateste un monopost de-al sau de 300 CP. Astazi, cand masinile de Formula 1 dezvolta pana la 900 CP, "truditorii vitezei" trebuie sa se conformeze unor standarde fizice care nu sunt accesibile oricui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.