Fundasul echipei FC Vaslui, Serge Akakpo, a rememorat, duminica, evenimentele sangeroase in care a fost implicat impreuna cu nationala satutului Togo si a declarat ca este foarte norocos ca inca mai traieste dupa ce a fost lovit de doua gloante, informeaza Le Parisien.

"Medicul mi-a spus ca am avut o sansa incredibila pentru ca gloantele nu m-au strapuns. Sunt fericit ca traiesc. La echipa este panica si toata lumea este socata. Nu sunt mort, dar am pierdut un antrenor, medici... Unul dintre portari se zbate intre viata si moarte, ce s-a intamplat mi se pare de neimaginat pentru un turneu de fotbal. Nu am putut sa dormim, am adormit pe la 3:00, dar ne-am trezit de multe ori fiindca aveam sunetul de focuri de arma in minte", a spus Serge Akakpo, potrivit NewsIn.

Fundasul gruparii FC Vaslui a descris momentele de groaza prin care a trecut impreuna cu ceilalti fotbalisti ai nationalei statului Togo: "Trecusem de granita si dupa zece minute au inceput sa traga in noi. N-am inteles imediat ce s-a intamplat, dar ne-am aruncat cu totii la podea. In cadere, am fost lovit de doua gloante in spate, insa daca mai intarziam doua secunde as fi primit gloantele in piept. Se tragea de sus cu mitralierele, iar pentru jumatate de ora a fost panica totala. Era foarte mult sange, iar zgomotul era ingrozitor".

In ceea ce priveste participarea la CAN, Akakpo a precizat care este starea de spirit ce predomina in randul colegilor sai de la nationala: "Nu este nimeni in stare sa joace fotbal. Am decis impreuna sa nu mai jucam la Cupa Africii pe Natiuni. Suntem afectati emotional si unii jucatori nu pot sa-si puna nici macar ghetele. Eu vreau sa merg la familia mea. Ma asteptam sa se amane competitia".

Fundasul echipei FC Vaslui, Serge Akakpo, a fost supus sambata unei interventii chirugicale, iar in acest moment starea sa este stabila, dupa ce vineri a fost impuscat in spate de doua ori in timpul unui atac asupra autocarului echipei nationale a statului Togo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.