Japonezul Shinij Ikazaki a fost desemnat, sambata, golgheterul lumii in anul 2009, conform unui clasament intocmit de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), desi se afla la egalitate cu ivorianul Didier Drogba si algerianul Abdelmalek Ziaya.

Golurile luate in considerare de IFFHS sunt cele marcate pentru echipa nationala, precum si cele reusite in competitiile la care jucatorii participa alaturi de echipa de club. Astfel, Shinij Ikazaki (Shimizu FC S-Pulse), Didier Drogba (Chelsea Londra) si Abdelmalek Ziaya (Entente Sportive de Setif) au reusit sa marcheze cate 15 goluri in anul 2009, dar primul a fost desemnat castigator pentru ca toate reusitele sale au venit la jocurile echipei nationale. Drogba a marcat 8 goluri pentru Chelsea si 7 pentru Costa de Fildes, in timp ce Ziaya a punctat doar pentru echipa de club, relateaza NewsIn.

Topul celor mai buni 10 marcatori din 2009 este completat de David Villa (Spania, 14), Carlos Alberto Pavon (Honduras, 14), Luis Fabiano (Brazilia, 13), Mrisho Alfani Ngassa (Tanzania, 13), Alan Kalayituka Diyoko (Congo, 13), Edin Dzeko (Bosnia, 12) si Milan Baros (Cehia, 12).

Singurul jucator care s-a mentinut in Top 10 este spaniolul David Villa, care in clasamentul din 2008 a ocupat locul 6.

Alti jucatori importanti prezenti in acest clasament mai sunt Lionel Messi (locul 16), Cristiano Ronaldo (17), Francesco Totti (18), Frank Lampard (27), Samuel Eto'o (28), Martin Palermo (45), Fernando Torres (66) sau Thierry Henry (70). In aceasta ierarhia si-a facut aparitia si fratele lui Ousmane N'Doye de la Dinamo, Dame N'Doye, care joaca la FC Copenhaga, si se afla pe pozitia 35, cu 9 goluri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.