Doctorii italieni care se ingrijesc de starea lui Cristi Chivu sunt optimisti si anunta ca acesta ar putea reveni in 3 luni pe gazon, dar recunosc faptul ca lovitura primita putea fi chiar mortala.

„Statistic, trauma epidurala are un grad ridicat de mortalitate deoarece adeseori nu este depistata. Adeseori se intampla sa te lovesti cu capul la un accident rutier, dar sa spui ca esti bine insa complicatiile sa fie mortale", a declarat seful Departamentului de Neurochirurgie de la Institutul Besta din Milano, Giovanni Broggi, potrivit Cancan.

Cat despre revenirea pe teren a fundasului roman, Broggi , a afirmat intr-un interviu pentru Gazzetta dello Sport ca Cristian Chivu va relua antrenamentele peste cateva luni si nu crede ca trebuie sa poarte casca.

"Este dificil in acest moment sa spui cand va reveni pe teren. Daca in timpul interventiei chirurgicale s-ar fi folosit mijloace externe, precum o placa de metal, el ar fi trebuit sa poarte casca de protectie, asa cum s-a intamplat cu Cech, portarul lui Chelsea. Pentru a decide cand va reveni pe teren se va astepta sudarea completa a oaselor", a spus medical, potrivit NewsIn.

"Chivu este puternic si medicii au procedat foarte bine si rapid. O casca il poate ajuta numai la nivel psihologic, iar el va reveni pe teren dupa ce se va vindeca", a mai spus neurochirurgul.

Presa italiana scrie ca medicii au estimat ca fundasul roman Cristian Chivu va relua antrenamentele peste aproximativ 3 luni.

Interventia chirurgicala la cap la care a fost supus, miercuri, timp de doua ore, Cristian Chivu a constat in refacerea unei fracturi craniene din zona parietala dreapta si indepartarea unui hematom aparut in urma contactului cu un adversar in timpul meciului contra lui Chievo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.