Elvetianul Massimo Busacca (40 de ani) a fost desemnat drept cel mai bun arbitrul din lume in anul 2009 de catre Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS).

Centralul a condus anul trecut finala Ligii Campionilor, dintre FC Barcelona si Manchester United, o semifinala de la Cupa Confederatiilor, dar si barajul pentru calificarea la CM 2010 dintre Uruguay si Costa Rica.

In urma cu un an, Busacca s-a clasat pe locul 4 in topul IFFHS, fiind prezent in top 10 si in precedentii doi ani, cand s-a clasat pe 10 (2006) si 6 (2007), relateaza NewsIn.

Pe locul doi in actuala editie a premiilor IFFHS se afla italianul Roberto Rosetti (42 de ani), cel care anul trecut a fost pe prima pozitie. Rosetti a condus anul trecut si un meci al unei echipe romanesti, VfB Stuttgart-FC Timisoara, scor 0-0, din play-off-ul Ligii Campionilor.

Ultimul pe podium este englezul Howard Metlon Webb, in timp ce pe locurile 4 si 5 s-au clasat uruguayanul Jorge Lui Larriondo, respectiv Frank de Bleeckere.

Singurul arbitru roman care s-a aflat in top 3 arbitri din lume in topul IFFHS a fost valceanul Ion Craciunescu, clasat pe locul secund in anul 1995.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.