Croatii nu concep sa piarda meciul de Cupa Davis cu romanii

Splitul, orasul balcanic cu aroma de Occident de pe coasta Dalmatiei, se pregateste zilele acestea de marea sarbatoare: calificarea in premiera a echipei nationale de Cupa Davis a Croatiei in semifinalele competitiei.

Gazdele nici nu concep ca Romania sa le incurce planurile, mai ales ca, in primul tur al acestei editii, urmasii lui Goran Ivanisevici au eliminat SUA, chiar la Los Angeles. Mai mult, Croatia este invincibila de cinci ani pe teren propriu, fiind cotata, la casele de pariuri, ca mare favorita.

De partea cealalta, pentru Andrei Pavel, Victor Hanescu, Razvan Sabau si Gabriel Trifu, partida de la Split este o sansa unica in cariera, Romania aflandu-se pentru prima oara, in ultimele doua decenii, intre cele mai bune opt echipe ale lumii.

Se poate spune ca Romania si Croatia, cele mai puternice natiuni din sud-estul Europei in tenis, vor reinvia, la finalul acestei saptamani, o competitie redutabila pe vremuri: Balcaniada.

S-a lovit de o piatra

O informatie de ultimul moment a bulversat ieri echipa de Cupa Davis a Romaniei, aflata deja la Split.
Razvan Sabau, abia revenit de la turneul de la Gstaad (unde a jucat in semifinale), a constatat ieri ca are o fractura la una dintre falangele degetelor de la piciorul stang.

Acuzand dureri puternice la antrenamente, el a fost condus de medicul Sorin Popescu la spitalul din Split. Rezultatul radiografiei a confirmat banuielile.
"In mod normal, Razvan ar avea nevoie de repaus. El tine sa se antreneze insa cu echipa si sa fie alaturi de coechipieri la acest meci important. Desi folosim tot felul de medicamente, baiatul indura dureri mari atunci cand joaca. Daca piciorul nu se va umfla, Razvan va putea evolua impotriva Croatiei, in cazul in care va fi nevoie", ne-a declarat Popescu.

Se pare ca Sabau, fost campion de juniori la Wimbledon, a suferit aceasta fractura in urma cu zece zile, lovindu-se de o piatra. Daca Andrei Pavel sau Victor Hanescu s-ar accidenta, Sabau ar urma sa-i inlocuiasca in proba de simplu sau de dublu.

Dupa turneul elvetian, Sabau s-a ales cu mari probleme si la unghia mare a piciorului drept, suferind o infectie puternica. Medicii i-au recomandat in acest sens o interventie chirurgicala.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.