Surse judiciare au confirmat ca, desi oficial sint certati, intre verii Gigi si Victor Becali exista relatii de afaceri, cei doi facind obiectul unei anchete cu privire la spalare de bani. Suma vizata: 200 de miliarde de lei.

Cea mai puternica familie din fotbalul romanesc pare sa aiba probleme serioase. Turbulentele vin si dinspre IGP si Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. Surse demne de incredere sustin ca cei doi au actiuni impreuna la firme care deruleaza tranzactii bancare suspecte, desi la Registrul Comertului cei doi nu impart actiuni decit la barul Melody, dar datele nu sint actualizate.

Astfel, Victor si Gigi Becali primesc in tara sume importante, circa 200 de miliarde de lei, de la ordonatori de plata necunoscuti, care apoi se regasesc in conturile celor doi. Victor Becali a negat orice relatie de afaceri cu varul sau. Daca in Romania ei nu pot fi regasiti ca parteneri decit intr-o afacere dezumflata, gen "Melody", in strainatate ei pot infiinta impreuna oricite firme doresc.

Parchetul face cercetari preliminare

Pe plan intern, cei doi veri sint certati de foarte multa vreme, intre ei inregistrindu-se un dur razboi mediatic. Parchetul General ne-a confirmat ieri oficial ca este in lucru o ancheta referitoare la o presupusa spalare de bani in care este implicat si Gigi Becali. Ancheta a fost declansata la sesizarea Oficiului National pentru Combaterea si Prevenirea Spalarii Banilor si se afla in cercetari preliminare, procurorii nestabilind inca existenta vreunei infractiuni. Avocatul Catalin Dancu ne-a declarat ca nu il reprezinta pe Becali decit in dosarul referitor la schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale, neavind date despre cercetarile cu privire la spalarea de bani.

Gigi Becali: "Nu m-au arestat…"

Contactat telefonic, Becali a negat initial ca ar fi subiectul unor cercetari, pentru a confirma ulterior: "Esti un mincinos, pentru ca nu ma acuza, pentru ca nu au cum sa ma acuze daca nu este adevarat. De o saptamina s-a spus ca Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor ma cheama, ca ma aresteaza... Si nu m-au arestat. Si ei spun ca nu este adevarat, ca nu au spus niciodata asa ceva. Voi nu aveti ontologie sa scrieti despre mine. Nu exista ontologie la voi. Voi sinteti niste nerusinati si obraznici. O sa-mi schimb si eu numarul de telefon deontologic acuma. Cu tine n-am de ce sa fiu… daca erai de la trustu’ lui Voiculescu pina acuma te saturai de injuraturi".

A intrat pe fir si IGP

Afacerile influentei familii Becali sint studiate si de IGP. Se pare ca politia investigheaza actiunile celor trei inainte de 1996, existind indicii ca lucrurile nu ar fi chiar in regula. "Nu am nimic in spate de care sa-mi fie frica. E o mare prostie. Nu am nici o firma impreuna cu Gigi. Eu i-am vindut lui Mutu partea mea de la Melody, iar Gigi s-a retras inainte de renovarea barului", a spus Victor Becali (foto), convins ca ancheta IGP nu il va afecta in nici un fel. Totusi, surse extrem de credibile sustin ca s-ar fi constatat neconcordante intre sumele din contractele de transfer inregistrate de impresari si cele reale. Steaua nu are jucatori sub contract cu firma Becali&Popescu Sport, iar cind a venit la echipa Gigi Becali a renuntat la jucatori de talia lui Miu pentru ca erau reprezentati de firma verilor sai.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.