Fostul sef al echipei de Formula 1 Renault, Flavio Briatore, a obtinut in justitie anularea suspendarii pe viata pe care a primit-o anul trecut din partea Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), informeaza editia online a Gazzetta dello Sport.

Tribunalul din Paris a considerat ilegala suspendarea pe viata a acestuia si a decis sa accepte cererea lui Briatore, care a solicitat anularea sanctiunii, iar fostul oficial al lui Renault va primi si compensatii in valoare de 15.000 de euro. Flavio Briatore a cerut in justitie daune de un milion de euro din partea FIA, relateaza NewsIn.

Italianul a fost suspendat de FIA in luna septembrie a anului trecut, dupa ce i-a cerut pilotului brazilian Nelson Piquet Jr. sa provoace deliberat un accident pentru a-l avantaja pe fostul sau coleg, Fernando Alonso, sa castige Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore.

Fostul director tehnic al lui Renault, Pat Symonds, a obtinut anularea suspendarii sale pentru 5 ani si compensatii in valoare de 5.000 de euro.

FIA poate depune apel la decizia tribunalului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.