Sport 4 Ianuarie 2010 21:53
Reprezentantii Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti sunt acuzati ca au incurcat adversarul Unirii Urziceni din Liga Campionilor si nu au luat toate masurile pentru a impiedica incidentele violente produse in tribuna de fanii lui Rangers, potrivit editiei de duminica a News of the World.

"Diplomatii britanici au stricat planurile privind vizita lui Rangers in Romania, meci unde au avut loc ciocniri violente. Reprezentantii Foreign Office din Bucuresti au incurcat numele echipei care urma sa vina. Un oficial al ambasadei a crezut gresit ca Celtic va evolua contra Unirii la 4 noiembrie. Intr-un alt document s-a scris ca se pregateste sosirea fanilor lui Motherwell. In alte documente oficiale se arata ca reprezentantii ambasadei nu au fost prezenti la intalnirile pentru pregatirea meciului de pe stadionul Steaua", scrie publicatia britanica, citata de NewsIn.

Sursa citata mentioneaza ca un oficial din Bucuresti i-a trimis un e-mail unui coleg din Londra in ziua de dupa meci, in care a gresit si ziua de disputare a partidei si adversarul. "Presa scotiana este interesata daca stim daca au fost operate arestari sau daca fani ai lui Celtic au fost spitalizati in Bucuresti, desi meciul se disputa astazi", era mesajul trimis.

Intr-un plan al ambasadei se arata ca "oficialii consulatului britanic sunt disponibili 24 de ore din 24 pentru a-i ajuta pe fanii lui Motherwell", desi acest meci se jucase cu mai multe luni in urma.

Purtatorul de cuvant al Ligii Suporterilor lui Rangers, Stephen Smith, a afirmat ca incurcatura creata este "dovada de lene sau incompetenta".

Suporterii lui Rangers s-au confruntat cu stewarzii de la stadion timp de mai multe minute inainte de inceperea reprizei secunde a meciului cu Unirea, terminat la egalitate, scor 2-2. UEFA a amendat clubul Rangers cu 20.000 de euro din cauza comportamentului violent al fanilor, iar Unirea a fost amendata cu 8.000 de euro pentru proasta organizare a meciului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.