Galata trebuie sa invinga Fenerul ca sa ramina in carti pentru titlul de campioana a Turciei

Istanbulul fierbe in asteptarea partidei de miine seara, Galatasaray-Fenerbahce, derby-ul etapei a 16-a din campionatul de fotbal al Turciei. Pe stadionul "Ali Sami Yen" se vor infrunta formatiile situate pe primele doua locuri ale clasamentului. Fener ocupa fotoliul de lider, cu 40 de puncte. Galata, echipa antrenata de Gica Hagi, ii sufla in ceafa campioanei, ocupind pozitia secunda (35 de puncte). Practic, "Regele" sustine miine examenul de maturitate pe banca gruparii "Cim Bom Bom". Galata n-are decit varianta victoriei pentru a ramine in cursa pentru titlu. Elevii lui Hagi vor incasa prime suplimentare (cite 10.000 de dolari) in cazul unei victorii, a informat, in numarul sau de ieri, cotidianul "Aksam".

"Trebuie sa jucam cu inteligenta. Vom avea rabdare. Meciul dureaza 90 de minute si ne-am propus sa construim cu grija atacul. Daca vrem sa obtinem cele trei puncte, trebuie sa fortam apararea adversa. Atacantii Hakan Sukur si Necati Ates vor avea mult de munca", le-a spus Hagi oficialilor, carora le-a prezentat strategia de joc in cantonamentul de la "Florya".
Fener, echipa pregatita de germanul Christoph Daum, are moralul de fier, dupa victoria repurtata miercuri, scor 3-0, in fata celor de la Manchester United, in Liga Campionilor. La meci, securitatea va fi asigurata de 3.200 de politisti.

"Ros-galbenii", mai tari la masini

Presa turca a calculat valoarea totala a masinilor cu care circula fotbalistii celor doua formatii. In acest clasament, Galata s-a "impus" clar.
"Derby-ul asfaltului a fost cistigat de Cim Bom", a titrat "Sabah". Masinile celor de la Galatasaray valoreaza 2,5 milioane de euro, in vreme ce automobilele adversarilor insumeaza aproximativ 1,4 milioane de euro.
Hagi conduce in Turcia un automobil marca Ford Mondeo, in valoare de 28.000 de euro, desi in Romania are un contract de reprezentare cu "Automobile Bavaria", fiind obligat sa circule doar cu BMW. Tehnicianul Christoph Daum merge cu o masina in valoare de 116.000 de euro, marca Audi A6. Cea mai scumpa masina ii apartine lui Necati Ates - un Ferrari de 267.000 de euro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.