Etapa a noua a „Marii Bucle“ a produs o neasteptata modificare la varf a clasamentului general. Danezul Michael Rasmussen(foto) de la echipa Rabobank a zburdat inca din debutul etapei intr-o evadare solitara pe care a sustinut-o miraculos pana la final. Tricoul galben i-a revenit insa unuia dintre cei mai combativi rutieri, ger-manul Jens Voigt, care s-a detasat si el impreuna cu francezul Christophe Moreau de pluton, punand un ecart de peste 2 minute la general intre el si Armstrong.

Texanul Lance afisa un zambet larg la finalul etapei de duminica, lasand sa se inteleaga ca totul e sub control si ca cedarea tricoului de lider e doar o pierdere calculata. Aceasta varianta este foarte legitima, echipa Discovery Channel a americanului Armstrong alegand sa-si menajeze rutierii pentru etapele de munte-monstru care urmeaza. Mai ales ca toti cei in fata carora Lance are timp de recuperat nu sunt cataratori redutabili. Jens Voigt, rutierul de CSC este un ciclist mediu la toate sectiunile, exceland doar la capitolul combativitate. Si cum a devenit lider va fi tinta tuturor, nu i se va mai permite sa evadeze, iar pe catararile de cosmar care urmeaza va fi o victima sigura. Singurul care are formatie de catarator este Rasmussen, cel care a facut trecerea cu succes de la campionatul de mountain bike la cel de ciclism pe sosea. Danezul este campion mondial la mountain bike, titlu obtinut in 1999, iar tre-cerea catre competitia stradala a facut-o acum trei ani.

Din pacate, rutierul de 31 de ani are o evolutie slaba la contratimp. Chiar daca se tine pe munte de Armstrong, Ulrich, Basso si ceilalti buni cataratori, Rasmussen va fi spulberat in contratimpul de 55,5 de km din penultima etapa a turului.

Deci calculul lui Armstrong si compania este corect. Dupa aceeasi ratiune au rulat si Ulrich si echipa sa, germanul asteptand piscurile criminale ale turului pentru a lansa atacul. Asta daca are si resurse superioare texanului.

Ulrich a fost victima unor cazaturi, provocandu-si leziuni notabile. Ceea ce credea a fi o coasta rupta a fost doar o alarma falsa, dupa consultul de ieri intr-o clinica din Grenoble. Germanul este deci valid fizic pentru a incerca sa recupereze decalajul de un minut si jumatate fata de Armstrong. Ce e mai grav pentru german e ca recuperarea ecartului nu e de ajuns, el trebuind sa-si ia un avans destul de consistent pentru a avea sanse la castigarea "Marii Bucle".

Desi un expert al contratimpului, Ulrich nu l-a mai batut de mult timp pe Armstrong la aceasta proba. Si e posibil ca la contratimpul individual din penultima etapa sa se decida soarta turului. Ieri rutierii au avut prima zi de pauza inaintea marii ascensiuni de astazi, cu doua catarari de categoria I, care se va incheia la statiunea de schi de la Couchevel, in Alpi. Fiind prima etapa care se incheie pe varful catararii aici este momentul propice pentru atacuri. Care vor fi, neindoielnic.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.