La doar doua saptamani de la incheierea turului, cluburile din Divizia A au inceput goana dupa transferuri. Cele mai active cluburi din acest punct de vedere sunt Steaua si Dinamo, echipe care se afla pe primele doua locuri ale ierarhiei interne. Dupa calificarea in primavara europeana, patronul stelist, Gigi Becali, a promis investitii serioase in echipa, cu alte cuvinte va scoate din buzunar 3 milioane de dolari pentru ca Steaua sa-si consolideze lotul. Principala tinta a Stelei o reprezinta olteanul Mihaita Plesan. Liderul Universitatii este pus pe lista de transferari de catre patronul Dinel Staicu, fiind cotat la suma de 1.500.000 de dolari, suma acceptabila doar pentru cluburile din strainatate. Plesan ar putea ajunge totusi in Ghencea, unde Becali este dispus sa plateasca un milion de euro. Pe lista Stelei se mai afla nume precum cel al bacauanului Dorin Goian, al argeseanului Andrei Prepelita sau al constanteanului Cosmin Pascovici. In ceea ce-l priveste pe ultimul, patronul Farului, Gheorghe Bosanceanu, a spus ca va pleca doar la echipe din strainatate.

Daca Steaua cumpara, Dinamo este dispusa sa vanda masiv. Cei mai pretiosi dinamovisti sunt Ionel Danciulescu, Claudiu Niculescu si Stefan Grigorie, cotati la cate un milion de dolari fiecare. Pentru "Danciu-gol" a reaparut varianta FC Nantes, club care a dorit sa-l achizitioneze pe dinamovist si in vara. Foarte aproape de un transfer afara este si Florentin Petre, care se afla in tratative cu austriecii de la Grazer AK. Mijlocasul este evaluat de Dinamo la suma de 500.000 de dolari. Dinamo nu a pierdut vremea si a facut deja o achizitie, cumparandu-l pe atacantul lui Apulum, Tibor Moldovan, pe care a platit 75.000 de euro. Pe lista de achizitii a dinamovistilor prioritatile se numesc Gigel Bucur si Tibi Balan (Sportul Studentesc) si Mugurel Buga de la FC Brasov. Aceste nume se afla si pe lista rivalei Rapid, echipa care anunta de mai multa vreme ca este aproape de aducerea lui Buga in Giulesti.

Alb-visiniii doresc sa-si mareasca bugetul pentru transferuri prin cedarea lui Marian Aliuta si Sabin Ilie, jucatori pe care conducerea giulestenilor estimeaza sa primeasca un milion de dolari. De la Rapid urmeaza sa plece si Ionut Rada, jucator care este posibil sa se intoarca la Universitatea Craiova. In ceea ce-i priveste pe olteni, pe langa Mihaita Plesan, mai sunt aproape de transfer si portarul Adnan Guso si fundasul ivorian Mariko Daouda. Cei doi si-au manifestat dorinta sa paraseasca gruparea din Banie, iar patronul Dinel Staicu a avertizat ca, daca nu se va intelege cu Consiliul Local pentru a ceda echipa, il va vinde pe Guso contra sumei de 500.000 de dolari. FC National il va pierde in aceasta iarna pe atacantul bosniac Slavisa Mitrovici, care va pleca in Emiratele Arabe, la echipa Al Wahda, contra sumei de 200.000 de dolari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.