Retras din echipa nationala de fotbal pe vremea lui Anghel Iordanescu, atacantul Viorel Moldovan nu mai refuza categoric revenirea sub tricolor, dupa inscaunarea lui Victor Piturca. O eventuala revenire a lui "Moldo-but" ar reprezenta cel mai spectaculos eveniment la nationala, dupa reintoarcerea lui Gica Hagi, in 1999.
"Sper sa nu se repete greselile comise in trecut la nationala! Calificarea la Mondiale e un pic compromisa in acest moment. Acum e nevoie de liniste si de seriozitate. Sa se intre in normalitate! Nu vreau sa mai dezvolt subiectul legat de retragerea mea de la nationala. Stiti foarte bine care sint cauzele", ne-a declarat ieri atacantul echipei elvetiene Servette Geneva.
Bistriteanul s-a retras de la nationala in februarie 2003. Macinat de accidentari si deranjat de faptul ca Iordanescu le permitea tinerelor vedete sa faca legea la lot, Moldovan a spus "pas". Acum sta pe ginduri, fiind tentat sa revina, dar in anumite conditii: "Trebuie sa joc mai mult la echipa de club si sa scap de problemele de sanatate".

Greva

Moldovan traverseaza o perioada dificila la Servette, club pentru care a semnat asta-vara un contract pe doi ani. Gruparea helveta trece printr-o criza financiara fara precedent, fiind in pragul falimentului! "N-am mai luat bani de doua luni si stam numai in sedinte. Sint doar promisiuni ca ne vom primi drepturile financiare", ne-a declarat ieri Moldovan. Antrenorul Adrian Ursea a anulat sedinta de pregatire programata joi. Conform agentiei EFE, un coechipier de-al lui Viorel a fost pe punctul de a fi evacuat din locuinta sa, deoarece clubul nu-i achitase la timp chiria! Sperantele celor de la Servette se leaga de Lorenzo Sanz, fostul presedinte al formatiei spaniole Real Madrid si unul dintre sustinatorii gruparii din Geneva. El promisese, in octombrie, ca va aduce trei milioane de euro, pentru plata datoriilor.

Cu bagajele facute

"Sper ca situatia sa se rezolve pina la 1 ianuarie 2005. Daca nu, imi fac bagajele. Plec in alta parte, desi mai am un an si jumatate contract cu Servette. Am deja doua oferte de transfer. Speram sa-mi inchei cariera la Servette, dar socoteala de-acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din tirg. Clubul ar putea intra in faliment. Echipa a facut greva, refuzind sa se prezinte la partida de duminica (n.r. - miine), cu Saint-Gall, ultima din acest an. Asta-vara, la Servette au venit 22 de jucatori. Dupa cite se vede, maioneza n-a fost buna! Lotul nu s-a inchegat asa cum trebuie", a povestit "Moldo-but".
Atacantul si familia sa vor petrece sarbatorile de iarna in tara: "De doi ani n-am mai fost, de sarbatori, acasa, la Bistrita. Ramin in Elvetia pina pe 22 decembrie, cind copiii termina scoala, apoi vin acasa. O sa mergem in munti, unde am o cabana".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.