Comitetul Olimpic International a decis ca medaliile castigate de Marion Jones la JO de la Sidney, pe care le-a pierdut in urma suspendarii pentru dopaj, sa fie acordate sportivelor care s-au clasat imediat dupa aceasta in respectivele probe, informeaza presa internationala.

Marion Jones a castigat la Jocurile Olimpice de la Sidney din 2000 medalii de aur in probele de 100, 200 si 4x400 de metri, precum si doua medalii de bronz la probele de 4x100 de metri si saritura in lungime.

Medalii americancei vor fi acordate sportivelor clasate imediat dupa aceasta in afara de cea de la 100 de metri. In acea proba, pe locul secund s-a clasat Ekaterini Thanou din Grecia, dar ea nu va primi medalia de aur, pentru ca la randul ei a fost suepndata cativa ani mai tarziu pentru dopaj, relateaza NewsIn.

Aceasta problema a medaliilor lui Marion Jones a fost pentru mult timp subiect de discutie in cadrul CIO, dar presedintele Jacques Rogge a evitat sa vorbeasca despre caz, precizand insa, abia acum doi ani, ca "sportivii curati" vor primi alte medalii, fara sa dea insa prea multe detalii.

Marion Jones a fost suspendata pentru dopaj, dupa ce a folosit sterorizi, si i s-au luat toate medalii de la JO din 2000. Mai mult, si coechipierele sale de la proba de 4x400 de metri au fost deposedate de medalii, iar Curtea de Arbitraj Sportiv trebuie sa judece un apel in cazul lor. Din cauza folosirii de steroizi, Marion Jones a stat si cateva luni in inchisoare, ea fiind condamnata de autoritatile din Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.