Nationala Romaniei s-a impus in fata selectionatei Ungariei, scor 31-25 (16-7), in cel de-al treilea meci al tricolorelor in Grupa C, si a reusit calificarea matematica in grupele principale ale Campionatului Mondial din China.

Pentru Romania au marcat: Narcisa Lecusanu (12), Cristina Neagu (6), Ionela Galca (5), Cristina Varzaru (4), Iulia Puscasu (3) si Adina Meirosu (1).

Romancele au inceput din nou ezitant meciul, asa cum a facut-o in partida cu Japonia, iar Ungaria a profitat conducand in minutul 7 cu 2-0. Primul gol al selectionatei tricolore a fost marcat de Lecusanu, dar adversarele nu s-au lasat si au mentinut avantajul pana in minutul 12 cand Neagu a egalat. Jocul bun cu pivotul a dus la primul avantaj al elevelor lui Radu Voina, scor 5-4 in minutul 13, prin reusita Ionelei Galca, relateaza NewsIn.

Diferenta de pe tabela a crescut treptat, in ciuda time-outului luat de Ungaria, scor 8-6, minutul 17, dupa o reusita de la 7 metri a lui Lecusanu. Aceeasi jucatoare a punctat inca o data cu aruncare cu podeaua si a adus trei goluri avantaj in minutul 18. Romacele au preluat astfel conducere partidei, unguroaicele negasind solutii in fata unei aparari care nu a mai aratatat ca in primele zile.

In minutul 20, portarul Florentina Stanciu a fost introdusa in teren pentru o aruncare de la sapte metri pe care a aparat-o, scor 10-6. Finalul reprizei a a apartinut romancelor la capitolul goluri si portaritei Orsolya Herr la capitolul gafe, ea stabilind scorul primelor 30 de minute, dupa ce si-a introdus singura mingea in poarta la un sut al Adinei Meirosu. Astfel la pauza Romania conducea pe Ungaria cu 16-7.

Unguroaicele au aratat un joc alert in debutul reprizei secunde, dar cu o aparare bine asezata si cu Neagu in atac, tricolorele au reusit sa se mentina in fasa, minutul 34, scor 19-10. A venit randul portaritei Paula Ungureanu sa apere un 7 metri, in minutul 35. Au urmat sapte minute in care defensiva tricolora a fost surprinsa de atacul adversarelor, care s-au apropiat la cinci goluri, scor 20-15, in minutul 40.

In ciuda faptului ca Radu Voina le-a certat la time-out, tricolorele nu au reusit sa mai marcheze timp de aproape cinci minute, dand astfel sanse unguroaicelor sa se apropie la doua goluri, scor 20-18, in mintul 40, insa imediat a venit golul Narcisei Lecusanu care a fost ca o descatusare pentru atac, scor 21-18. Finalul meciului a fost unul cu emotii, Ungaria tinandu-se aproape pe tabela. Totusi, ultimele minute i-au apartinut Narcisei Lecusanu care, pe langa un procentaj de 100% de la aruncarile de la sapte metri, a reusit sa surprinda deseori apararea maghiara.

Radu Voina le-a lasat in tribuna pe Melinda Geiger si Mihaela Smedescu, pentru prima data la acest mondial fiind prezenta Ramona Maier, menajata pana la acest meci.

Marti este prima zi de odihna la Campionatul Mondial din China, pentru ca miercuri selectionata tricolora sa intalneasca Tunisia de la ora 15:15.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.