Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a impus, sambata, in fata selectionatei din Chile, scor 51-17 (20-7), in primul meci din Grupa C de la Campionatul Mondial din China, partida avand loc in orasul Suzhou.

Pentru Romania au marcat: Ionela Galca (10), Ada Nechita (8), Cristina Varzaru (6), Clara Vadineanu (5), Melinda Geiger (4), Iulia Puscasu (3), Narcisa Lecusanu (3), Ada Moldovan (3), Adina Meirosu (3), Oana Manea (3), Cristina Neagu (2), Carmen Amariei (1), potrivit site-ului oficial al competiei, citat de NewsIn.

Primul meci al Romaniei la Campionatul Mondial din China a inceput usor pentru romance, acestea intalnind o debutanta la acest turneu final.

Astfel, elevele lui Radu Voina a marcat gol dupa gol, iar in minutul 5 aveau 4-0, dupa reusita Iuliei Puscasu. Jocul cu pivotul a mers foarte bine in prima parte a reprizei intai, Ionela Galca fiind angajata excelent de Amariei sau Lecusanu. Primul gol al chiliencelor a venit abia in minutul 6, dar romancele nu au avut nicio problema, ba, mai mult, in numeroase faze ale partidei ele oferind celor prezenti in sala momente spectaculoase cu "aerienele" reusite de Cristina Neagu. Adversarele au mai reusit sa marcheze abia cinci minute mai tarziu ducand scorul la 9-2, dar Lecusanu si-a trecut si ea numele pe lista marcatoarelor si a mentinut diferenta considerabila. Dupa jumatatea primei reprize, selectionerul Radu Voina a schimbat toata linia de 9 metri, iar pentru cateva minute tricolorele nu au mai fost constante in joc. In minutul 26, Voina a cerut time-out, moment care a schimbat jocul handbalistelor sale, Geiger si Ada Nechita reusind sa puncteze gol dupa gol.

Jucatoarea primelor 30 de minute a fost Ionela Galca, cu 8 reusite, avand un procentaj de 100%, iar pauza a consemnat scorul de 20-7. In primele 30 de minute, tricolorele au avut probleme la aruncarile de sapte metri, Iulia Puscasu si Clara Vadineanu ratand, in timp ce capitanul Cristina Varzaru a punctat.

Dupa pauza, Voina a mai efectuat o schimbare, in poarta intrand Florentina Stanciu, in locul Paulei Ungureanu. Primul gol al reprizei secunde a venit din angajarea Melindei Geiger, scor 21-7, in minutul 31. Adina Meirosu a punctat si ea in minutul 33, printr-o aruncare de la sold, scor 22-7. Romancele practic au avut un antrenament cu selectionata chiliana, neavand probleme in a marca din toate pozitiile. O improvizatie a lui Radu Voina a adus-o pe Clara Vadineanu pe stanga in atac, aici selectionata tricolora avand probleme dupa ce Valentina Ardea-Elisei s-a accidentat si nu a facut deplasarea in China. Pe finalul partidei, Voina a schimbat iar linia de 9 metri, iar scorul final a fost 51-17.

Rezervele echipei au fost Mihaela Tivadar si Florina Barsan, in timp ce Ramona Maier a fost menajata, fiind accidentata usor. In sala a fost prezent si un grup de romani care au facut galerie nationalei tricolore si care la final a cantat "La multi ani", capitanului Cristina Varzaru, care sambata a implinit 30 de ani.

Urmatorul meci al nationalei tricolore este programat duminica, de la ora 15:15, contra selectionatei Japoniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.