Nationala care va castiga Campionatul Mondial de fotbal din 2010 va incasa 31 de milioane de dolari, aproximativ 20 de milioane de euro, au anuntat astazi reprezentantii FIFA

Suma minima castigata de o reprezentativa se ridica la 9 milioane de dolari (5,9 milioane de euro), oficialii precizamd ca sumele oferite la aceasta editie sunt mai mari cu 61 de procente fata de turneul trecut, disputat in Germania.

Fiecare dintre echipele calificate la Campionatul Mondial din Africa de Sud, care va avea loc intre 11 iunie si 11 iulie, au primit deja cate un milion de dolari pentru pregatirea turneului, a anuntat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, citeaza NewsIn.

Sumele pe care le vor primi formatiile de club drept compensatie pentru jucatorii pusi la dispozitia primelor reprezentative se ridica la 40 de milioane de dolari (26,5 milioane de euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.