Mihai Stoichita, antrenorul Otelului Galati, si-a anuntat sambata, intr-o conferinta de presa, demisia de la conducerea tehnica a echipei moldovene, motivandu-si decizia prin lipsa conditiilor de realizare a performantei. "Desi am avut un contract foarte mare, am hotarat sa renunt, pentru ca altfel mi-as fi batut joc de munca mea. La Galati nu sunt conditii pentru a se face performanta. Cei din conducerea combinatului m-au mintit in iarna, atunci cand am preluat echipa. Din toate promisiunile lor nu s-a facut nimic. Am oferte si de la alte echipe si am preferat sa plec", a declarat Stoichita, care a sugerat ca urmeaza sa preia o echipa nationala foarte puternica.

Tehnicianul a criticat foarte dur atitudinea patronilor indieni fata de club. "De la venirea mea la Galati, am tot sperat ca promisiunile celor de la Combinat vor deveni realitate. Imi dau seama acum ca la Galati nu se poate face nimic. Totul a fost praf in ochi. Am avut niste planuri pe care le-am prezentat si pe care nu le pot indeplini intrucat patronii nu se tin de cuvant. Stiti ce a replicat unul dintre reprezentantii Combinatului in momentul in care am expus aceste probleme?! A zis: «Si ce daca echipa retrogradeaza?!». In astfel de conditii eu nu mai pot continua oricat de patriot sau de bine platit as fi", a incheiat Stoichita.

Acesta a preluat conducerea tehnica a Otelului Galati in ianuarie 2005 si a avut, alaturi de antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, cel mai mare salariu din Divizia A, 150.000 de dolari. La conferinta de presa in care "Lippi" si-a anuntat demisia a fost prezent si presedintele Otelului Galati, Viorel Anghelinei, care a subliniat ca "momentan nu se pune problema contactarii unui alt antrenor, din cauza ca nu sunt bani pentru asa ceva".

Pana la numirea unui nou tehnician, echipa va fi pregatita de antrenorul secund Ion Gigi si Fane Tara. Nu este exculs ca dupa demisia lui "Lippi" sa urmeze si plecari de la echipa, deoarece multi dintre jucatori sunt la final de contract, iar austeritatea este cuvantul de ordine la Galati in aceste zile. Pana acum au plecat de la gruparea moldoveana Rohat, la FC Arges, si Victoras Iacob, la Steaua, jucatori pentru care Otelul nu a primit nici un ban intrucat se aflau la final de contract.

Situatia Galatiului este cu atat mai paradoxala cu cat patronii indieni anuntasera un buget record pentru Romania, transferuri importante si isi propusesera ca Otelul sa castige campionatul pentru ca apoi sa acceada in grupele UEFA Champions League.

Mai mult, presedintele Viorel Anghelinei anuntase la sfarsitul campionatului trecut ca patronii indieni sunt la curent cu tot ceea ce se intampla la echipa si ca este doar o formalitate aprobarea bugetului de 4,5 milioane de dolari pentru anul viitor, iar in urma cu doua saptamani fostul arbitru s-a deplasat la Bucuresti pentru a trata cu Vasile Siman, patronul Sportului Studentesc, transferurile lui Bucur, Lazar si Balan.