Component al echipei de Cupa Davis, Razvan Sabau a ratat sambata sansa de a se califica in finala turneului de la Gstaad, dotat cu premii in valoare de 400.000 de euro, cedand cu 6-7 (7), 4-6 in fata elvetianului Stanislas Wawrinka.
Totusi, gratie rezultatelor obtinute la turneul elvetian, Sabau va intra, pentru prima oara in cariera, intre primii 100 de jucatori ai lumii.

ECHILIBRAT

Meciul lui Razvan cu Wawrinka, din semifinale, a fost intrerupt de doua ori din cauza ploii. Primul set a fost realmente dramatic, la scorul de 5-4 romanul reusind sa salveze doua mingi de set, pentru ca apoi sa egaleze situatia la game-uri. In tie-break, Sabau a condus cu 4-2, 5-3 si 7-6, dar Wawrinka a fost mai tare si s-a impus cu 9-7. In setul doi, la scorul de 2-2, elvetianul a facut break-ul care i-a adus victoria finala si calificarea in finala. Turneul a fost castigat de argentinianul Gaston Gaudio, care l-a invins in finala pe Wawrinka cu 6-4, 6-4.

GRABA

Mai bogat cu 20.300 de euro, Razvan Sabau va pleca astazi direct in Croatia, acolo unde va face jonctiunea cu lotul de Cupa Davis al Romaniei, ajuns ieri la Split. Vineri, sambata si duminica, el va face parte din echipa care va incerca sa invinga Croatia si sa se califice, dupa peste 20 de ani, in penultimul act al celebrei competitii. "Sunt mahnit, pentru ca il puteam bate pe Wawrinka. Ii stiam calitatile si defectele, dar nu m-am concentrat in momentele importante. In plus, el a trecut mai bine peste intreruperile cauzate de ploaie, dar s-a si adaptat mai bine pe terenul putin umed", a declarat Razvan Sabau.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.