Kimi Raikkonen s-a catarat de pe locul 12 pana pe podium

Inceput cu un minut de reculegere pentru victimele atentatelor produse joi, la Londra, Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii a fost castigat de Juan Pablo Montoya (McLaren-Mercedes). Victoria inregistrata ieri, la Silverstone, in etapa a 11-a din Campionatul Mondial, a fost primul triumf din acest sezon al pilotului columbian. Locul secund i-a revenit spaniolului Fernando Alonso (Renault), care plecase de pe prima pozitie a grilei de start, iar finlandezul Kimi Raikkonen (McLaren) a urcat pe ultima treapta a podiumului.

Rece ca gheata

Juan Pablo Montoya, care a inregistrat ultimul sau succes in sezonul trecut, la Marele Premiu al Braziliei, a fortat din start. Plecat de pe a treia pozitie, columbianul - tatal unui baietel de cateva luni, prezent la Silverstone, in bratele mamei sale, Connie - i-a depasit cu eleganta pe Alonso si pe britanicul Jenson Button (BAR), instalandu-se pe primul loc.

Daca spaniolul de la Renault n-a cautat victoria cu orice pret, Raikkonen a facut una dintre cele mai bune curse ale sezonului. Retrogradat de pe locul doi pana pe 12 deoarece a schimbat motorul, finlandezul de la McLaren s-a strecurat printre adversari pana a ajuns pe pozitia a opta, unde a ramas blocat in spatele germanului Michael Schumacher (Ferrari). Pastrandu-si cumpatul, "Ice Man" a facut a doua oprire de boxe si a tasnit ca o sageata direct pe locul al treilea.

Succes anticipat

Inca din timpul incercarilor, McLaren a dat semne ca are obiective mari pentru cursa de la Silverstone. Masinile motorizate de Mercedes, date ca favorite de Flavio Briatore, bossul de la Renault, au dominat sedintele de incercare, iar britanicul Jenson Button (BAR) a anticipat succesul lor: "Isi vor distruge concurenta".

Reactie

"Incetati ciondaneala inainte de a omori Formula 1!" - este apelul lansat de Bernie Ecclestone catre sefii echipelor. Bossul Marelui Circ a precizat ca, in ciuda celor intamplate la Indianapolis, cand doar sase monoposturi au luat startul, Marele Premiu al SUA va fi programat in continuare. "Trebuia gasita o solutie. Ceea ce nu inteleg echipele este faptul ca noi facem parte din industria diverstimentului, iar sprijinul publicului le aduce sponsori", a conchis Ecclestone.

CIFRELE

Clasamentul Marelui Premiu al Marii Britanii

1. JUAN PABLO MONTOYA 10p
(Columbia/McLaren-Mercedes)
2. Fernando Alonso (Spania/Renault) 8p
3. Kimi Raikkonen 6p
(Finlanda/McLaren-Mercedes)
4. Giancarlo Fisichella (Italia/Renault) 5p
5. Jenson Button (Marea Britanie/BAR) 4p

Clasamentul general al pilotilor

1. FERNANDO ALONSO (Spania) 77p
2. Kimi Raikkonen (Finlanda) 51p
3. Michael Schumacher (Germania) 43p
4. Rubens Barrichello (Brazilia) 31p
5. Jarno Trulli (Italia) 31p

Clasamentul constructorilor
1. RENAULT 102p
2. McLaren 87p
3. Ferrari 74p
4. Toyota 54p
5. Williams 47p

INEDIT
Gol pusca

Cei 100.000 de spectatori prezenti la Silverstone au avut ieri parte si de o cursa mai putin obisnuita. Reporterul Bob McKenzie, de la "Daily Express", dezbracat si vopsit in culorile echipei McLaren, a facut un tur al circuitului, in 36 de minute. Jurnalistul promisese ca va alerga gol pusca pe pista, daca McLaren castiga o cursa in 2004, performanta reusita de Kimi Raikkonen, la Marele Premiu al Belgiei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.