Fosta atleta americana Marion Jones se antreneaza din luna octombrie cu echipa feminina de baschet San Antonio Silver Star, ea intentionand sa inceapa o cariera in acest sport, informeaza AFP.
"Cred ca ar fi o provocare interesanta pentru mine. Mi-ar da posibilitatea sa impartasesc din experienta mea de sportiv si tinerelor jucatoare de astazi. Mi-ar oferi, practic, o a doua sansa de a face ceva bun in sport", a afirmat Marion Jones, care a mai spus ca ca spera sa joace in iarna la o echipa din Europa, iar dupa inceperea sezonului WNBA la o echipa din Statele Unite, scrie NewsIn.

Fosta atleta a jucat baschet la colegiu, in Carolina de Nord, unde a inceput ca aparator si a cucerit titlul national in 1994.

Pe 5 octombrie 2007, Marion Jones a recunoscut ca a folosit steroizi in timpul Jocurilor Olimpice de la Sydney din 2000. Ulterior, aceasta a returnat medaliile castigate in cadrul acelei competitii, trei de aur si doua de bronz. La sfarsitul lunii noiembrie, Federatia Internationala de Atletism (IAAF) a suspendat-o pe atleta pe o perioada de doi ani, incepand cu 8 octombrie. Comitetul Olimpic International a retras medaliile cucerite la JO 2000 de stafetele americane din care a facut parte atleta.

In martie 2008, Marion Jones a fost condamnata la sase luni de inchisoare pentru ca a mintit anchetatorii federali in mai multe randuri. Prima oara in 2003, in ancheta cazului Balco, denumit astfel dupa laboratorul care furniza substante anabolizante mai multor sportivi, iar mai apoi in 2006, privind fraudele bancare in care era implicat fostul sau sot Tim Montgomery.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.