Doua cupluri au fost la un pas sa se incaiere la antrenamentul de ieri: Hamutovski cu Balan si Liti cu Baciu

Tensiunea acumulata zi de zi in cantonamentul de la Kaprun a inceput sa-si arate coltii. Se pare ca stelistii viseaza si noaptea avertismentul lui Protasov: "Nimeni nu are tricoul acasa, toti vor trebui sa lupte de fiecare data pentru a fi titulari". Ieri, cind se exersa contraatacul doi contra unul, Hamutovski i-a reprosat lui Balan ca nu a reusit sa blocheze sutul unui atacant. Fundasul i-a raspuns si, in ciuda diferentei de gabarit, a venit spre belarus si l-a impins. Acesta a replicat cu un usor brinci in ceafa. A fost nevoie de interventia secunzilor pentru ca incidentul sa nu ia amploare. Ulterior cei doi s-au impacat, afirmind apoi: "Asa ceva se mai intimpla la antrenament, dar ne trece repede".

Citeva minute mai tirziu, la un duel Litu-Baciu, ultimul a fost calcat pe glezna dreapta de atacant. "Sa fugi de mine, ca daca te prind te omor!", i-a strigat fundasul, care a ramas la pamint, chemind doctorul. Cit timp a durat exercitiul pe echipe, tinarul virf s-a ferit sa intre in raza de actiune a ex-bacauanului. In cele din urma, Litu a venit si si-a cerut scuze. Protasov nu intervine pe loc, dar ulterior discuta cu fotbalistii, indemnind la calm: "Gata! A trecut! Lasa nervii! Concentrati-va doar la ce aveti de facut!".

Luptatorii lui Protasov

Simpla miuta nu exista in dictionarul fotbalistic al lui Oleg Protasov. Crescut la scoala ex-sovietica, unde angajamentul maxim este lege, tehnicianul isi pune elevii in tot felul de situatii aproape de limita, pentru a le cultiva spiritul de luptatori. Chiar si la simplele exercitii de incalzire, unde clasicul "5 la 2" este inlocuit cu "3 la 2" cu schimbarea permanenta a locurilor. Urmeaza reprizele tactice. Atac si contraatac, fara pauze, fara menajamente. Doi atacanti contra unui cuplu fundas-portar, trei atacanti impotriva a doi fundasi si a unui goal-keeper, cu actiuni pornite de la 50 de metri de poarta. Cum nimeni nu concepe sa piarda, duelurile sint crincene.

De multe ori la limita. Primul care a cazut victima a fost chiar secundul Stefan Stoica, care n-a putut evita un tackling al lui Cristea. Atacantul si-a cerut scuze, iar secundul a acuzat pentru doua-trei minute intrarea jucatorului.

Atacantii au avut probleme

La exercitiul de contraatac trei contra doi plus portarul, mijlocasii si atacantii au avut mari probleme cu cei din defensiva. Au fost peste 30 de repetari, in diferite componente, dar numai Simion si Nicolita au reusit sa salveze onoarea ofensivei si sa inscrie. Protasov a intervenit de mai multe ori, incercind sa le explice celor din atac, fie direct in engleza, fie prin intermediul lui Stefan Stoica, cum sa construiaca combinatiile.

AMICAL / Steaua - Zaglebie Lubin 2-1

Bijuterie de gol
Ros-albastrii au cistigat si al doilea amical al turneului din Austria, Nesu reusind sa puncteze cu calciiul

O ploaie mocaneasca si un teren denivelat, acestea au fost ingredientele partidei de ieri dintre Steaua si Zaglebie Lubin (finalista Cupei Poloniei). Protasov a schimbat fata de precedentul meci, cu Gorica: Dica virf, Lovin la inchidere si Nesu mijlocas stinga. Ultimii doi, extrem de motivati la antrenamente, au adus un plus de agresivitate, Steaua dominind pe alocuri autoritar intilnirea.

Nesu a iesit la rampa, eclipsindu-i si pe brazilienii din lotul polonezilor, reusind sa deschida scorul cu calciiul (17). In plina dominare a ros-albastrilor, o greseala in centrul defensivei i-a permis insa lui Bonaczek sa egaleze. Bucurestenii n-au acuzat insa socul si dintr-un corner executat de Nesu, Ogararu a inscris cu pieptul, aducind din nou Steaua in avantaj (37).

Protasov a inceput repriza a doua cu aceeasi echipa, Steaua continuind sa-si domine adversara. Schimbarile facute de cei doi antrenori dupa minutul 60 au scazut ritmul jocului, romanii reusind sa conserve rezultatul si sa-si treaca in cont al doilea succes consecutiv al stagiului din Austria.

Titularizat de Protasov ca mijlocas stinga, Nesu a fost unul dintre cei mai buni stelisti de pe teren, reusind sa marcheze un gol spectaculos, cu calciiul

Steaua - Zaglebie Lubin 2-1 (2-1)

Au marcat: Nesu (17), Ogararu (37) / Banoczek (28)
Steaua: Hamutovski - Ogararu (63 D. Balan), Baciu (74 Goian), Ghionea, P. Marin - Nicolita (59 Dinita), Paraschiv (79 Enescu), Lovin (68 Keca), M. Nesu (63 Bostina) - V. Iacob (63 A. Cristea), Dica (74 Simion). Antrenor Oleg Protasov.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.