Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anuntat, vineri, ca a suspendat sanctiunea FIFA prin care Chelsea Londra nu mai avea voie sa faca transferuri pana cand se va lua o decizie finala in cazul lui Gael Kakuta, informeaza editia online a The Guardian.
"TAS a aprobat cererea clubului Chelsea si a lui Gael Kakuta referitoare la decizia luata la 28 august de catre Camera de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA. Aceasta prevedea ca Gael Kakuta sa fie suspendat timp de patru luni, iar clubul de fotbal Chelsea nu mai avea voie sa transfere jucatori, englezi sau straini, in urmatoarele doua perioade consecutive de transferuri. Deciziile sunt suspendate pana cand TAS ia o decizie finala in acest caz", se arata intr-un comunicat oficial al instantei de la Lausanne, citat de NewsIn.

Formatia londoneza avea interdictie la transferuri pana in ianuarie 2011, dupa ce a fost gasita vinovata ca l-a convins pe Gael Kakuta sa-si rezilieze contractul pe care il avea cu gruparea franceza Lens. Mijlocasul Kakuta, acum in varsta de 18 ani, a fost transferat in 2007. Chelsea a considerat ca decizia FIFA a fost una "disproportionata".

O hotarare finala a TAS in acest caz este asteptata anul viitor, iar Chelsea este libera sa vanda sau sa cumpere fotbalisti in luna ianuarie, cand se va deschide perioada de mercato.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.