Intre 15 si 17 iulie, in sala "Dvorana" din Split, echipa Romaniei va incerca sa se califice in semifinalele Grupei Mondiale a Cupei Davis, dar intalnirea cu Croatia se anunta una infernala.

Capitanul nejucator, Florin Segarceanu, si elevii sai vor trebui sa se adapteze, la Split, conditiilor ostile propuse de gazde.

HANDICAP

Croatii au anuntat FR Tenis ca disputa va avea loc pe o suprafata rapida, insa n-au oferit toate detaliile referitoare la teren. Acesta va fi unul dintre cele mai rapide, menit sa-i avantajeze pe puternicii jucatori croati, Ivan Ljubicici, Ivo Karlovici sau Mario Ancici, toti posesori ai unui serviciu-bomba si ai unui joc in forta. Daca Ljubicici (locul 19 ATP) este binecunoscut, in turul precedent el invingand, practic, SUA de unul singur, ceilalti doi jucatori croati de baza sunt si ei buni specialisti ai suprafetelor rapide. La cei 2,08 metri, Ivo Karlovici (75 ATP) este cel mai inalt jucator din circuitul ATP si cu rezultate bune anul acesta pe suprafete rapide, iar Mario Ancici (32 ATP) este crescut la scoala americana condusa de Bolettieri.

PLEACA DUMINICA

Delegatia Romaniei va pleca duminica spre Croatia, in frunte cu capitanul nejucator, Florin Segarceanu, si antrenorul Adrian Marcu. Pentru prima oara in ultimii ani, racheta numarul 1 va fi, gratie clasamentului si ultimelor rezultate bune din circuitul ATP, Victor Hanescu. Romania si Croatia s-au mai intalnit o singura data, in 1999, cand reprezentativa noastra s-a impus lejer, dupa primele doua zile ale intalnirii.

COMPLEX ROMANESC

Pe langa infrangerea din urma cu 6 ani, capitanul-nejucator al croatilor, Nikola Pilici, nu are nici el amintiri prea placute din confruntarile cu romanii. In 1973, la Roland Garros, Pilici pierdea finala in fata lui Ilie Nastase, scor 0-6, 3-6, fostul mare tenisman roman devenind primul jucator din istoria tenisului care triumfa intr-un turneu de Grand Slam fara a ceda vreun set. Pilici a fost si antrenorul personal al celebrului Boris Becker.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.