Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a decis ca din returul sezonului curent sa nu mai fie delegati arbitri straini la meciurile din Liga I, ca urmare a faptului ca forul condus de Mircea Sandu a semnat Conventia UEFA in domeniul arbitrajului, anunta FRF.
In conventia UEFA se prevede ca in cazul in care o Federatie solicita brigazi din strainatate la fiecare etapa, atunci nu va mai incasa 375.000 de franci elvetieni anuali din partea forului european. De asemenea, in corpul de observatori de arbitri trebuie sa fie doar fosti arbitri, scrie NewsIn.

Hotararea Comitetului Executiv vine la numai doua luni dupa ce s-a decis ca la toate meciurile din Liga I, in care ambele formatii implicate in jocul respectiv solicita, sa fie delegate brigazi din strainatate.

Este a treia oara cand se modifica o decizie in cazul arbitrilor straini dupa ce in primavara s-a decis aducerea mai multor brigazi din alte tari pentru finalul campionatului, iar in iunie se hotarase ca toate meciurile sa fie conduse doar de romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.