Producatorul japonez de pneuri Bridgestone a anuntat, luni, ca va renunta din cauza crizei economice sa mai fie furnizorul Campionatul Mondial de Formula 1 dupa sezonul 2010, informeaza AFP.
Bridgestone era unicul furnizor de pneuri dupa ce producatorul francez Michelin s-a retras la finalul sezonului 2006. "Bridgestone nu va prelungi contractul cu Federatia Internationala de Automobilism, acesta urmand sa expire la finalul sezonului 2010", se arata intr-un comunicat al companiei asiatice, citat de NewsIn.

"Mediul de afaceri a suferit schimbari foarte mari. Trebuie sa ne concentram resursele in domeniile strategice si in noile tehnologii"
, a spus purtatorul de cuvant al Bridgestone, Makoto Shiomi, care nu a vrut sa dezvaluie cine ar putea sa fie urmatorul furnizor in campionat.

"Decizia a fost luata de catre Consiliul de Administratie dupa evaluari lungi si considerabile, fiind bazata pe nevoia firmei de a-si redirija resursele catre dezvoltarea de tehnologii inovatoare", a explicat directorul Bridgestone Motorsport, Hiroshi Yasukawa.

Compania japoneza a tinut sa multumeasca tuturor celor din Formula 1 pentru sustinerea din ultimii 13 ani. Bridgestone a intrat in Formula 1 in 1997, cand furniza pneuri catre cinci constructori, iar din 2007 a devenit singurul furnizor din Formula 1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.