Presedintele Comisiei pentru Statutul Jucatorului (CSJ) din cadrul FRF, Ion Turculeanu, a declarat, ieri, ca gruparile din diviziile A, B si C care nu isi vor plati datoriile fata de jucatori sau de alte cluburi pana la data de 26 iulie vor fi retrogradate. "Cine nu isi achita datoriile pana pe 26 iulie sau nu face dovada, cu acte, ca a platit, retrogradeaza. Sunt circa 30 de cluburi in Romania care au datorii pe care nu si le platesc", a spus Turculeanu.

Presedintele CSJ a mentionat ca echipele pedepsite nu vor fi programate nici in divizia in care au fost retrogradare pana nu isi achita datoriile. "Retrogradarea nu reprezinta singura pedeapsa. Echipele sanctionate cu retrogradarea nu vor fi programate la jocuri pana la achitarea datoriilor", a precizat Turculeanu.

Presedintele CSJ afirma ca cei care nu pot sustine o echipa de fotbal trebuie sa se apuce de alte activitati. "Trebuie sa incetam o data pentru totdeauna sa ne ghidam dupa principiul "Luam acum si platim cand s-o putea". Este timpul sa avem si noi un Napoli, o Fiorentina anul acesta. Nu ai bani, du-te acasa", a subliniat Turculeanu.

Oficialul FRF s-a aratat transant in aceasta problema si spune ca nu este treaba federatiei daca gruparile respective isi pot plati datoriile. "Trebuie sa se termine cu aceste practici, pentru ca de aici pleaca multe nenorociri in fotbalul nostru. Nu suntem noi de vina si nici nu ne intereseaza daca aceia care au datorii pot sau nu sa si le plateasca", a concluzionat Turculeanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.